Borgmesteren har i dag været på besøg i et par af de institutioner der bruges til nødpasning af kommunens børn. Her er tilbagemeldingerne positive – og det positive humør var også at spore efter regeringens melding om, at man vil suspendere anlægsloftet i denne periode.

“Jeg har været rundt og hilse på de pædagoger der passer på de børn, hvis forældre har kritiske samfundsopgaver. Jeg var i to institutioner. Der skal yde et kæmpe thumbs up og en stor ros til både de ansatte, men også til alle de forældre der holder børnene hjemme. Det er utroligt få børn som vi passer i de her dage. Børnene er godt spredt ud, og jeg skulle hilse derudefra og sige, at der er en rigtig god stemning”, siger Jacob Bjerregaard.

Regering vil fjerne anlægsloftet. Det har vi tidligere talt lidt om. Hvordan ser du på den beslutning?

“Jeg tænker, at jeg allerede har sat kommunens forvaltning i gang med at grave sig meget grundigt ned i hvad det giver os af muligheder. Vi var samlet lige efter det kom frem i eftermiddags, så de er allerede sat i gang og kæmper med det. Vi kommer nok også til at tager weekenden i brug, så vi kan skabe et overblik over mulighederne. Nu vil jeg drøfte med byrådet, og så drøfter vi det videre i næste uge. Det giver os nogle muligheder for at kunne håndtere nogle af de anlægsudgifter vi gerne vil alligevel. Vi kan fremrykke nogle af de ting vi alligevel skulle lave i 2021”, forklarer Bjerregaard og fortsætter:

“Så giver det også en mulighed for at holde hånden under beskæftigelsen. Det vil vi rigtig gerne. Det handler også om at se hvilke initiativer vi kan sætte hurtigt i gang, så vi sikrer, at der bliver skabt flere arbejdspladser både til byggebranchen, men også brancherne omkring. Det handler simpelthen om at genere aktivitet, så vi kan sikre, at der bliver skabt arbejdspladser”.

Det her betyder i virkeligheden, at man kan skabe arbejdspladser i anlægsbranchen, men hvad med detailhandlen?

“Det er klart, at vi kigger på detailhandlen og er meget optagede af hvordan de kommer ud på den anden side af det her. Vi har allerede lavet de første hjælpepakker, og vi kommer formentlig også til over de kommende dage, at lave mere. Nu skal vi have gang i bygge- og anlægsdelen, og derfra skal vi se på hvad vi kan gøre”, siger Borgmesteren og fortsætter:

“Men langt hen ad vejen er det de statslige arbejdspladser der skal hjælpe til for de selvstændige og detailhandlen, hvor vi også gennem Business Fredericia tilbyder alt den rådgivning vi kan, for at sikre at detailhandlen kommer igennem de her måneder og kan betale det der skal betales. Men jeg er meget opmærksom på det. Jeg er meget opmærksom på om statens hjælpepakker slår til. Det er noget vi skal følge tæt. Vi har lavet tiltag, men vi skal se på om vi kan lave flere. En del af butikkerne har lukket, så man ikke kan handle der. Men vi er i en tæt dialog med Fredericia Shopping om vi kan gøre mere, eller om vi skal have fat i staten for at se på justeringer af hjælpepakkerne”.

Leave a Reply