Forleden blev Jacob Bjerregaard ringet op af sin kollega i Kolding, Jørn Pedersen, som orienterede ham om Kolding Byråds beslutning om at lukke erhvervshavnen. At lukke erhvervshavnen i Fredericia kommer ikke på tale. “Vi udvikler og har tænkt strategisk langt frem”, siger Borgmesteren i dette interview til Fredericia AVISEN.

Tidligere i dag var det havnedirektør i Fredericia, Nils Skeby, der fortalte, at man er klar til at hjælpe havnevirksomhederne i Kolding og det bakker Borgmesteren fuldt ud op om.

“Det betyder meget for mig, at vi har en aktiv erhvervshavn. Det er en vigtig del af Fredericias DNA, og vores havn generer rigtig mange arbejdspladser”, siger Bjerregaard og fortsætter:

“Det er en kæmpe styrke for os som by; at kunne have en byudvikling og erhvervsudvikling side om side. Geografien gør desuden, at vi kan gøre det på en anden måde end Kolding, hvor man er nødt til at træffe nogle anderledes valg. Deres valg er mere enten eller”.

Hvad tænker du om bymidten i Fredericia?

“Jeg synes, at vi er lykkedes virkelig godt med at udvikle en aktiv erhvervshavn og en attraktiv bymidte, hvor man kan bo ud til vandet uden at blive generet af erhvervshavnen på den anden siden. Jeg tænker også, at det er en styrke, at vi er tætte. Mange borgere kan godt lide et aktivt område. Det kan også blive for sterilt”, siger Bjerregaard og uddyber:

“Det rustikke havnemiljø i Fredericia er flot og godt tænkt med både Kanalbyen og Porthouse. Det er enormt visionært og godt for Fredericia”.

Kan Fredericia hjælpe virksomhederne i Kolding?

“Ja, det kan vi. Vi er klar til at hjælpe og se, hvad der er muligt i forhold til at udvide aktiviterne på Fredericia Havn og i vores Dryport. De strategiske valg, vi har truffet de senere år, betyder, at vi står enormt stærkt i koblingen mellem havn og dryport. Vi er Danmarks førerende havn, når det kommer til at udvikle og vi kan allerede flytte aktivitererne mellem havnen og dryporten. Læg dertil, at vi er ved at bygge en god og stor kapacitet op, hvorved en god fremtid opstår, når vores virksomheder både er tæt på vandet, men også kan løse de opgaver, som kan klares i vores dryport, hvor vi kan laste fra bil til bil, men også bil til jernbane også til havn. Det er der meget fremtid i for os”.

Hvad vil I gøre nu? 

“Jeg tænker, at et vigtigt sammenspil mellem de forskellige aktører er vigtig, og så indgår vi naturligvis i dialog med både Kolding, havnen og virksomhederne,” slutter Borgmester Jacob Bjerregaard.

Annonce