Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, er fortrøstningsfuld omkring situationen i Fredericia. Men den politiske hverdag går også videre, selvom man ikke kan mødes. Indtil nu har byrådet to gange ugentligt været taget med på råd og til orientering om den aktuelle situation, ligesom en række hjælpepakker er blevet præsenteret. Men nu er der indkaldt til ekstraordinært møde hvor borgerne kan være med – hjemme bag skærmen.

I en pressemeddelelse meldte Fredericia Kommune fredag ud, at man gerne vil inviterer borgerne ind til byrådsmøderne igen, så længe de altså holder sig derhjemme. Normalt er der et par håndfulde tilhører samt pressen til stede – udover selvfølgelig ledelsen og byrådsmedlemmerne. Næste gang er det kun Borgmesteren der er i salen, alle andre skal holde sig hjemme bag skærmen.

“De møder vi har haft indtil videre har haft karakter af informationsmøder, hvor byrådet er blevet informeret. Der er ikke truffet beslutninger hvor der er afsat store midler til forskellige ting. Det har været på orienteringsplan. Det der kommer på mandag er en meget stor ansøgning på et trecifret millionbeløb, derfor er der et ekstraordinært møde. Vi kunne godt have ventet, men det handler om at rykke hurtigst muligt i at skabe arbejdspladser. Vi mødes elektronisk – og så bliver det streamet så alle kan følge med”, fortæller Jacob Bjerregaard.

“Økonomiudvalget har mødtes i går og har sat en retning for at vi mandag aften kan sende en ansøgning afsted på en meget stor låneansøgning med en række opgaver vi kan sætte gang i efter påske. Det handler om at skabe arbejdspladser. Den plan bliver finpudset i weekenden – og så bliver den sendt ud så byrådet kan forholde sig til den mandag aften”.

Men hvordan bliver det så at være Jacob alene i byrådssalen?

“Jeg tænker at sådan er der mange danskere der har det i de her uger, at man har fundet nye måder at være sammen på. Vi får en række ting til at fungere, selvom vi ikke kan være fysisk sammen. Det synes jeg allerede nu vi lykkes rigtig godt med. Men jeg skal være ærlig at sige, at jeg glæder mig til at vi kan samles fysisk. Men vi arbejder på den måde vi er tvunget til nu”, svarer Bjerregaard.

Det går godt i Fredericia

“Igår var der en del der gik på påskeferie, så vi tog en grundsag status. Det er klart at der er mange der tænker de mulige scenarier efter påske. Vi lytter og afventer hvad der kommer af informationer fra de offentlige myndigheder. Der er 11 dage endnu, og der kan ske meget. Vi tager det meget stille og roligt. Men medarbejderne er klar til den opgave der bliver stillet. Lige nu løser mange opgaver på en anden måde en normalt – og de gør det godt. Men vi er klar til hvis vi skal have flere børn i nødpasning og i nødundervisning. Vi har set flere børn over de sidste fjorten dage. Det er fint, for mange af børnene har godt at komme ud og afsted”, fortæller Borgmesteren og fortsætter:

“Vi er ret forskånet i forhold til vores medarbejdere og de borgere vi passer. Der er vi stadig forskånet. Vi får testet løbende, både borgere og medarbejdere, men vi er indtil videre ret forskånet i forhold til en række andre kommuner”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer