Det var i dag en stolt Borgmester, der sammen med Skatteminister Morten Bødskov og Skattedirektør Merete Agergaard, holdt pressemøde i “Skibet” i Kanalbyen. Fredericia AVISEN talte med Borgmesteren efter pressemødet, der blandt andet sender en tak til Uffe Steiner Jensen og hans byråd.

“Vi fulgte med i finanslovsforhandlinger og kunne se, at man lagde op til at etablere et nyt skattecenter. Vi havde regnet med, at man ville udvide de eksisterende, men da det ikke var tilfældet, bød vi ind med en beskrivelse af, hvad vi er gode til i Fredericia Kommune,” fortæller Jacob Bjerregaard.

“Det handler også om geografi. Der er 26 centre, nu 27 med Fredericia. Fredericia er plug’n’ play. Man kan skære det til. Vi har det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt. Vi har ikke en stor skole, der skal bygges om. Vi har en ny lokalitet, som man kan rykke det ind i,” uddyber Borgmesteren.

Historisk lå der tung industri i området her, nu kommer de videnarbejdspladser, man drømte om. Hvad betyder det for dig?

“Jeg synes, at der er en god grund til at sende en tanke tilbage til byrådet i 2008 efter Superfos var lukket. Det var den rigtige vej at gå. Det var et godt partnerskab med Realdania, der blev skabt. Vi har efterfølgende holdt strategien. Jeg brugte de første år på en finanskrise, og bankede mit hoved ind i væggen, fordi investorerne dengang ikke kiggede på Fredericia, men i dag har vi knækket koden lige så langsomt og fået etableret et område, som bliver en stor attraktion for fredericianerne, men også noget man kigger på ude fra,” siger Borgmesteren.

Se hele interviewet ovenfor.

Læs også

Leave a Reply