100-150 arbejdspladser falder ned i turbanen til Fredericia, når et nyt skattecenter ser dagens lys i Kanalbyen. Bagved ligger et målrettet politisk arbejde for at få videnarbejspladser til Fredericia.

Det er en glad og stolt Borgmester som Fredericia AVISEN taler med mandag morgen. I går breakede han, at Fredericia får 100-150 statslige arbejdsplader, når et nyt skattecenter ser dagens lys i den nye bydel, Kanalbyen.

“Det betyder rigtig meget. Vi er enormt begejstret. Det med, at vi får nye arbejdspladser i Fredericia midtby, hvor nogle politikere for år tilbage lavede en satsning med at få industrien ud for at erstatte denne med bosætning, kultur og vidensarbejdspladser, er stort. Nu får vi skabt et område, hvor vi er med til at fylde Port House med en ny form for medarbejdere, der passer perfekt ind,” siger Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Det er mega positivt at Fredericia kan vækste på logistik, energi og produktion, som er vores store klynger, men nu får vi også en ny klynge med flere videnarbejdspladser. Vi får et fagligt miljø omkring et skattecenter i Kanalbyen. Det kan ikke være bedre.”

Hvordan har I fået denne aftale i hus?

“Før jul var der forhandlinger på Christiansborg omkring de nye skattecentre, og vi havde regnet med, at man ville lægge de arbejdspladser i forbindelse med de eksisterende centre, men det ville man ikke. Man ville have nye centre. Vi tog derfor en snak i Fredericia Kommunes Økonomiudvalg, og sendte efterfølgende en pitch af sted. Vi mente, at vi havde noget at byde på og en god lokation,” fortæller Bjerregaard og slutter:

“Vi fik besked i sidste uge, at der kunne være en mulighed for, at vi kom ind i billedet, og nu er det sket. Det er stort. Vi er ufattelig begejstret.”

Fredericia AVISEN dækker pressemødet kl.10.00 i Kanalbyen.

Leave a Reply