Torsdag og fredag skulle den første del af Danmarks genåbning stå sin prøve. Daginstitutionerne og skolerne åbnede dørene for børnene efter en lang pause – og meldingen fra Borgmester Jacob Bjerregaard er, at det er gået rigtig godt.

“Det er gået meget fint. Jeg har været afsted i dag ude på en skole og i en daginstitution. Her har jeg talt lidt med lærere, pædagoger og ledere. Jeg må sige, at jeg er meget imponeret. Jeg er begejstret over den måde alle har håndteret det her på. Jeg har også talt med nogle af dem der gør rent, som vi har ansat til at sikre hygiejne. Vi har også haft andre kommunale medarbejdere, eksempelvis fra Borgerservice ude og hjælpe på skolerne. Så vi bruger det mandskab vi har i kommunen. De går ud og tager lidt ekstra opgaver, så det kan fungere”, fortæller Bjerregaard og fortsætter:

“Så det er en kæmpe flot indsats hele vejen rundt. Det må jeg sige. Jeg er meget begejstret. De lærere jeg har talt med og de pædagoger jeg har talt med har været rigtig gode til i en ny situation at tage opgaven på sig og føre den ud i livet – og det med overskud og med børnene i centrum. Så det har virkelig været en fornøjelse”.

“Det er et kæmpe logistisk stykke arbejde der ligger bag det her. Så at det er lykkedes så godt og at vi har haft to så succesfulde dage, der må fredericianerne gerne vide, at vi har en fantastisk organisation i kommunen. Medarbejderne er virkelig virkelig gode. Børnene har været vildt gode til at holde afstand og til at have styr på deres hygiejne. Også de mindste børn. De tager det meget seriøst”, siger han og fortsætter:

“Forældrene skal også have en ros. De har været gode til at spille med, gode til at aflevere hvor der skulle afleveres, hjælpe med at holde afstand og alle de andre vigtige ting. Der er også nogle der har holdt børnene hjemme, men mange af dem der har afleveret har også kørt med korte dage og på den måde givet plads og kapacitet. Så hele vejen rundt er der god grund til at rose og anerkende den indsats der er lagt torsdag og fredag – og selvfølgelig dagene op til”.

Nu har I haft to ‘test’-dage. Hvordan ser skoledagen ud i næste uge ud fra det I arbejder med nu?

“Skoledagen bliver en smule længere, men vi tager det stille og roligt fra distrikt til distrikt. Vi har jo lagt kompetencen ud og givet de overordnede rammer. Det der virker så godt er, at man ude på de enkelte skoler har været rigtig gode til at finde fælles løsninger mellem ledelse, lærere, pædagoger og andre medarbejdere. Vi har meget stor tillid til, at man får lavet de løsninger der skal til”, svarer Bjerregaard og fortsætter:

“Det bliver jo ikke lige så lange skoledage som vi kender dem, men det bliver lidt længere end 9-12 som det har været i denne uge. Vi er i en situation hvor alt er forandret. Derfor kommer vi også til dag for dag at justere. Det er man rigtig god til at gøre ude lokalt. De er også gode til dialogen med forældrene og sikre deres inddragelse, sikkerhed for forældrene i forhold til hvad der er op og ned i de her tider”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer