Borgmester Jacob Bjerregaard var fredag citeret for, at han har oplevet perioder, hvor brok, skældud og bitterhed fylder for meget på hans profil på de sociale medier. Det kan være hårdt at være politiker i dagens Danmark, men så kan borgmesteren jo glæde sig over, at han får en pæn hyre for sit arbejde.

Og det er ikke pebernødder, der ruller ind på den socialdemokratiske borgmesters bankkonto. Over 1,3 millioner kroner er til rådighed for Jacob Bjerregard.

Den store løn skyldes, at Jacob Bjerregaard har været folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sydjyllands Storkreds fra 15. september 2011 til 31. december 2013. Det udløser et eftervederlag, der svarer til en grundløn på 49.409 kr. om måneden – altså knap 600.000 kroner, som han kan lægge oveni sin løn som borgmester i Fredericia, der er på 659.482 kroner ( Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet ).

Derudover har han en række bestyrelses- og udvalgsposter, der også giver lidt ekstra i kassen.

Det første år udbetales eftervederlaget fra Folketinget til Jacob Bjerregaard, uanset om han får løn som borgmester i Fredericia. Men fra 1. januar 2015 modregnes eftervederlaget anden indkomst, som gør, at Bjerregaard må gå ned i løn.

Han kan dog glæde sig over, at indbyggertallet i Fredericia runder den magiske grænse på 40.000. Det udløser så lige en lønstigning i borgmesterlønnen på knap 80.000 kroner.

Så hvis borgmesteren bliver trist til mode over brok, skældud og bitterhed på de sociale medier, så må vi håbe at smilet kommer frem, når han logger på sin netbank.

(Arkivfoto – Ole Olsen)

Det har ikke været muligt at få en kommentar til artiklen fra jacob Bjerregard, da han ikke har reageret på vores henvendelse.

(Arkivfoto – Ole Olsen)