To byer, to broer og to borgmestre – og massevis af samarbejde og synegier. Alligevel er sprog og historie vidt forskelligt, men broerne og bæltet binder os sammen. Det fortæller Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard i et interview i anledningen af 50-års-fødselsdagen.

»Først og fremmest så er det en fantastisk fødselsdag, vi skal fejre på onsdag. Vi ser på vidunderet lige herude – broen, der fylder år, og broerne der binder Danmark sammen, men også Fyn og Jylland. Fredericia og Middelfart er på mange måder beslægtet og selvom der er et bælt imellem, så har vi meget til fælles. I de to kommuner har vi rigtig mange borgere, der bor og arbejder i hinandens kommune,« indleder Jacob Bjerregaard og fortsætter:

»Jeg siger altid, at i Middelfart har de en flot udsigt, når de ser over på os. Middelfart er helt klart også den anden bedste kommune i landet. Vi har et godt samarbejde på mange parametre, og skal jeg dykke ned i et projekt, der helt tydeligt viser det gode samarbejde, så skulle det være Bridgewalking.«

»Et projekt, hvor vi satte os ned i fællesskab for år tilbage, og arbejdede med det. Jeg sad i Folketinget der, da Borgmesteren i Middelfart (dengang Steen Dahlstrøm red.) kontaktede mig om ideen. Min første tanke var, at det var en god ide, men den kunne være svær at realisere, men det lykkedes. Et andet virkelig godt projekt er Naturpark Lillebælt, hvor i Fællesskab med Middelfart og Kolding er med til at danne rammerne for et unikt natur- og dyreliv med eksempelvis 3000 marsvin,« tilføjer Borgmesteren.

Kan du pege på andre synergier?

»Mange. Hvis man ser bort fra den vilde sproglige forskel med så få kilometer imellem folkene, så har Middelfart for år tilbage meldt sig ind i Trekantområdet, hvilket gør, at vi samarbejder om rigtig mange ting, blandt andet erhverv og kultur. Vi er tætte på hinanden, og i virkeligheden er Middelfart også tættere på Fredericia end på Odense. Vi har et godt kollegaskab, og sammen binder vi riget sammen. Og broerne har leveret et kvantespring for Danmark, når det gælder om at få riget tættere på bundet sammen. Derfor placerer broerne også Fredericia i hjertet af Danmark,« slutter Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer