Forside Fredericia Bjerregaard efter konstituering: Vi har sørget for alle fik gode poster

Bjerregaard efter konstituering: Vi har sørget for alle fik gode poster

DEL
Borgmester Jacob Bjerregaard
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Et bredt samarbejde. Det mantra har Borgmester Jacob Bjerregaard og resten af Socialdemokratiet brugt hele vejen igennem valgkampen og efter valget. Bjerregaard holdt sit ord og sørgede for, at alle 21 byrådsmedlemmer blev tilgodeset i konstitueringen.

På et pressemøde onsdag aften blev konstitueringen offentliggjort. Om selve konstitueringen fortæller Jacob Bjerregaard følgende:

“Jeg synes, at det er en enorm god konstituering for Fredericia, virkelig god. Først og fremmst er den bred – 21 mandater står bag. Det er det, der i de sidste fire år har gjort, at Fredericia har udviklet sig, og det skal vi fortsætte med. Vi har nogle områder vi skal kigge endnu mere på. Det bærer den her konstituering også præg af, at vi sætter fokus på de ting, vi skal gøre endnu,” siger borgmesteren til Fredericia Avisen.

Læs også: Tind om nyt superudvalg: Vi skal have løftet nogle udfordringer

Med 13 mandater og et rekordvalg til Jacob Bjerregaard med 9.574 personlige stemmer stod Socialdemokratiet med gode kort på hånden til konstitueringen. Men hvordan hvordan administrerer man sådan et stort flertal? Det giver borgmesteren her svaret på:

“Det kan man gøre på to måder. Vi kunne sige, at vi har rigeligt mandater til at tage posterne selv og så kan vi reagere med et fint flertal selv, men det vil være forkert at gøre. Det vil ikke bringe Fredericia videre, og derfor har vi gjort det andet. V har delt ud, så vi har sørget for, at de andre byrådsmedlemmer har fået rigtig gode poster og de rigtige poster og sørget for, at de kommer til at træffe nogle rigtigt spændende beslutninger,” lyder ordene fra Jacob Bjerregaard.

Jacob Bjerregaard er efter konstitueringen formand for økonomiudvalget. Se her hvordan posterne er blevet fordelt.

Se her flere interviews fra byrådsmedlemmerne efter pressemødet.