Det var en meget alvorlig borgmester, der onsdag morgen orienterede Fredericia AVISEN om den lokale indsats mod spredningen af coronavirus. Han forklarede at byrådet efter en orientering mandag har valgt at være proaktive i Fredericia, og nu tager alle forebyggende foranstaltninger i brug, som man råder over.

“Vi har set på prognoserne og anbefalingerne. Der er ingen tvivl længere om alvoren i det her, og derfor vælger vi hellere at forebygge og gå forrest i kampen mod coronavirus end at se til. Selvom nogen måske synes vi overreagerer, så er situationen så alvorlig, at vi må gå drastisk til værks nu”, siger Jacob Bjerregaard.

Derfor aflyser kommunen nu på alle planer arrangementer og forsamlinger, og man har været i dialog med foreninger og erhvervsliv, for at der i fællesskab bliver handlet her og nu.

“I den sidste ende er det ude i lokalsamfundet, at problemerne vil opstå. Beredskabet sidder i møder konstant og følger situationen time for time. Jeg har ryddet min kalender og sætter fuld fokus på opgaven nu. Det er tid til at skabe sammenhold, selvom vi ikke kan være fysisk sammen. Hvis vi skal passe på vores svage medborgere, så er det nu vi alle sammen skal træde i karakter”, slår borgmesteren fast.

I de sidste dage har vi kunnet melde at der ville ankomme et krydstogtskib til Fredericia senere på måneden. Men Jacob Bjerregaard slår igennem og afviser, at det vil komme til at ske:

“Vi kommer ikke til at se et krydstogtskib i Fredericia, uden at der er garanteret sikkerhed for Fredericias borgere. I den nuværende situation hvor vi stopper forsamlinger og går i front mod spredningen af virus, er det ikke til at forestille sig, at vi om tre uger har krydstogtsskibe. Jeg tror på, at de foranstaltninger vi står med på internationalt, nationalt og lokalt plan vil gøre det umuligt at gennemføre normale aktiviteter”.

Hvordan det vil ske og hvilke konkrete aflysninger der finder sted opfordres borgerne til at orienterer sig om i pressen og på kommunens hjemmesider, da der fortsat arbejdes på alle fronter. Borgmesteren og byrådskollegaerne er enige om at tage de mange skridt til at beskytte befolkningen i Fredericia, og håber på at der nu kan blive skabt en fælles front sammen med borgerne i byen:

“Det er ukendte tider. Mange er bange og bekymrede, specielt dem der er syge eller har pårørende der er syge. Vi vil gå i front mod coronavirus for at komme igennem denne krise, og tage alle de ressourcer og muligheder i brug, vi har, der kan beskytte de svageste. Men vi har brug for at alle samarbejder, for vi står sandsynligvis foran endnu flere drastiske tiltag og restriktioner”, siger Jacob Bjerregaard.

Borgmesteren og forvaltningen har dialog med mange faggrupper i Fredericia, og det gælder nu om at tage hånd om de ældres og svages sikkerhed. Fredericianerne kan i de kommende dage forvente endnu flere proaktive beslutninger, for kriseberedskabet arbejder døgnet rundt på at håndtere situationen, der udvikler sig dramatisk time for time.

“Folk må forstå at vi ser voldsomme stigninger i antallet af smittede nu. Vores kapacitet i sundhedsvæsenet kan bryde sammen, så alle skal op af stolen nu og være med til at løfte denne opgave. Jeg appelerer til alle om at gå proaktivt til værks. Den kommende tid bliver en udfordring for os alle, og der vil være mange upraktiske ting, man som borger skal forholde sig til og acceptere. Men vi skal vide, at vi gør det for et stort formål”, understreger borgmesteren.

Jacob Bjerregaard ligger ikke skjul på, at situationen er helt unik og med mange ukendte faktorer. Han mener at vi skal undgå panik men samtidig sørge for at handle konkret og målrettet:

“Vi får måske 1-3 måneder nu, hvor verden ser anderledes ud. Vi har brug for hinanden, og vi har brug for stor ansvarlighed. Det er det, vi nu som kommune, tager på os. Jeg appellerer til alle byens borgere om at rykke sammen og bakke op omkring de proaktive tiltag”, slutter Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer