D. 11. marts lukkede Statsminister Mette Frederiksen Danmark ned og indsatte en lang række restriktioner. Fredericia AVISEN har talt med Borgmester Jacob Bjerregaard om den seneste uges arbejde.

Hvordan har den første uge været?

“Vi har arbejdet i døgndrift i den seneste uge for at gøre de forholdsregler der an tages og  følge den lovgivning der er kommet fra Christiansborg. Hele vores strategi har været, at vi skal undgå smitten. Der vil jeg rose fredericianerne som tager et stort ansvar for medmennesker. Vi følger de regler der er og passer os selv. Det er det, der skal til lige nu for at komme godt og trygt igennem den her store krise. Vi har arbejdet intenst med at lukke skolre og dagsinstitutioner. Det fyldte meget i de første dage og vi har arrangeret nødpasning, hvor vi har fordelt 80 børn på ti matrikler,” siger Jacob Bjerregaard, der har været med til at styre slagets gang:

“Vi har siddet få mennesker i førerbunkeren og koordineret indsatsen. Jeg har kæmpe stor ros og anerkendelse til alle medarbejderne. De sidder der hjemme de fleste og laver det meste. Lærerne underviser virtuelt, og vi har pædagoger ude at passe dem i nødpasning. Det har folk taget på en ufattelig god måde. Der er ikke noget at komme efter der. Medarbejderne knokler løs hvor de skal. Den kritiske fase er omkring ældreplejen, de udsatte og de syge borgere. Der har vi rettet fokus på nu til at være klar til at smitten måske sætter voldsomt ind over de kommende uger.”

Føler du, at I er hvor I gerne vil være i forhold til hvad du tænkte i sidste uge?

“Det føler jeg. Jeg er tryg med måden vi har håndteret krisen på og har sat gang i de foranstaltninger vi skal. Vi har lavet nye initiativer og indrettet lokaliteter med sygesenge, når og hvis, der kommer syge hjem fra sygehusene og vi skal tage over. Det forventer vi kommer til at ske, når antallet af smittede sker. Det bliver en stor udfordring for hele Danmark, når det for alvor rammer. Der kan gå nogle uger før det sker, men forhåbentligt har vi alle lyttet til Statsministeren og Dronningen og fortstået, at man skal holde sig for sig selv og have en god hygiejne. Hvis det er sket, så kan vores sundhedsvæsen tackle det. Problemet er, hvis folk ikke lytter, så rammer det voldsomt som i andre lande. “

Igennem de seneste år har Fredericias byliv været i en rivende udvikling, og for få uger siden afholdt Business Fredericia en generalforsamling, hvor det blev gentaget, hvor godt det er i Fredericia, men med ét vendte det billede grundet Coronakrisen, der har sat sit præg på bylivet.

“Det berører mig dybt og jeg er optaget af det lokale erhvervsliv, som vi skal holde hånden under. Det er et chok for alle. Det er værre end finanskrisen, der trak hen over tid. Derfor hilser jeg hjælpepakkerne velkommen, da det er afgørende for, at samfundet kan blomstre. Vi har selv taget intiativ i Byrådet, og der vil jeg gerne sende en tak til hele Byrådet for at handle hurtigt. Vi understøtter det lokale erhvervsliv så godt vi kan, blandt andet med en fælles markedsplatform for de lokale butikker. I de kommende uger kommer vi til at lave flere tiltag og kommer til at følge de statslige tiltag. Jeg vil gerne sende en klar opfordring til, at fredericianerne rigtig gerne må handle lokalt. Man skal købe take-over hos cafeerne og restauranterne og støtte op om detailhandlen så vi sikrer, at vi stadig har en omsætning i en svær tid. Vi har alle behov for, at der er liv og aktivitet i Fredericia,” lyder det fra Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
6 måneder siden

Få nu betalt de leverandører nu.
Hvorfor skal de søge for at få de penge i skylder. ???
betal straks, det gør andre.