Det er 75 år siden, at Danmark blev befriet efter Anden Verdenskrigs besættelse. Normalt fejrer vi i Fredericia 4. Maj med en stor ceremoni, men det har Coronaen sat en stopper for. Borgmesteren ser her på dagens fejring – og drager paralleller til den tid vi lever i.

“Med den historie Fredericia har, der er krig og fred en meget stor del af vores forfædres historie. Derfor er 4. Maj selvfølgelig meget vigtig for os, for den minder os om, at der blev vi befriet sidste gang”, fortæller Jacob Bjerregaard i et interview til Fredericia AVISEN.

“Derfor plejer vi også at holde en større ceremoni. Det der sker i år er, at det kommer til at foregå virtuelt. Vi har givet Arlette Andersen ridderkorset og så har jeg agt en krans tidligere i dag. Desuden har der været en konkurrence om Arlettes frihedspris”, fortsætter Borgmesteren. 

https://gardeniablomster.dk/

“Det er skæbnens ironi, at vi nu står her i denne situation på 75 året for befrielsen. Men så må vi bare være skarpere på at få sat lys i vinduerne i aften”, sår Bjerregaard fast.

Nu taler vi om Danmarks befrielse i en tid, hvor friheden er begrænset?

“Der er ingen tvivl om, at der er adskillelige paralleller forhold til vores frihed. Vores frihed er stærkt begrænset i de her måneder, men det kan ikke sammenlignes. Det var trods alt en væsentlig større tragedie”, siger Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Men det ændrer ikke ved, at vi siden befrielsens dag for 75 år siden ikke har oplevet den samme indskrænkelse af vores frihed som vi har nu. Så det er noget man er nødt til at tænke ind. Hvad er friheden egentlig?”. 

“Jeg tror at mange af os har en enorm længsel i at blive frie. Derfor tror også også man skal bruge dagen i dag til at glæde sig over at vi er et frit land. Vi ved at vi på et tidspunkt kommer ud af Coronaens skygge, det vidste man ikke dengang”, lyder det afslutningsvist fra Borgmester Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer