Vi er nu et godt stykke inde i Coronakrisen. Uge efter uge er gået, Danmark begynder i mindre skridt at åbne igen. Men hvordan står det til i Fredericia? Det har vi talt med Borgmester Jacob Bjerregaard om. 

“Vi har de sidste syv dage haft 0 smittede i Fredericia. Det er jeg selvfølgelig rigtig rigtig glad for. Det viser også at Fredericianerne bakker op omkring den overordnede linje som vi prøver at leve efter. Vi holder afstand, har god hygiejne og passer hinanden. Det er jeg rigtig tilfreds med”, lyder det fra en tydeligt glad Borgmester, der har skiftet Coronakrisens bekymrede miner ud.

“Så har skolerne og daginstitutionerne har været igang i en uge – og det er gået rigtig godt. En stor ros til vores børn for at have taget det på den måde de har. En stor ros også til personalet og forældrene. Det har været rigtig godt – og der er grund til at glæde sig”, slår han fast. 

Med hensyn til den generelle sundhed i Fredericia og betydningen af genoplukningen af det danske samfund er Bjerregaard også fortrøstningsfuld.

“Vi følger udviklingen nøje og har stadigvæk et blik for hvordan vi sikrer, at vi agerer ansvarligt i forhold til selve sundhedsdelen. Vi er på vej ind i en genåbningsfase nu, så samtidig med det store fokus på sundheden går vi ind i en genåbningsfasen. Vi har haft en krisestab der langt hen ad vejen har styret Fredericia Kommune i de sidste seks uger. Nu vender vi lidt mere tilbage til normalen”, forklarer han og fortsætter:

“De politiske udvalg begynder at mødes igen, under ordentlige forhold, selvfølgelig. Så inddrager vi dem i hele inddragelsesfasen. Det her politiske ejerskab, der har været hele vejen igennem, det sikrer vi at det fortsætter med to møder i maj. Man skal tænke på, at der er en række områder man hele tiden skal tage stilling til hvordan tingene fungerer”.

Netop de politiske udvalg får også nok at se til i de kommende måneder. I løbet af Coronakrisen har staten givet frit lejde på anlægsloftet – og Fredericia Kommune har søgt om et lån på 165 millioner, til fordelagtige vilkår, så man kan sætte gang i en række byggerier i Fredericia Kommune. Det er de byggerier, der skal arbejdes med i de politiske udvalg.

“Der vil være en stor del af det nye anlægsbudget der bliver forankret i de stående udvalg, for de skal forholde sig til de mange projekter der ligger. Men nogle udvalg har selvfølgelig mere end andre”, siger Bjerregaard.

Nu rundede vi lige kort skolerne, men jeg kan se at KL har meldt ud, at de store elever ikke skal forvente at komme i skole igen på denne side af sommerferien. Hvordan står det til med situationen i Fredericia? Ser det også svært ud her?

“Vi kunne godt løse situationen med 6.-9. Klasse, hvis det er meldingen fra staten. Lige nu er der god plads til børnene, fordi det er 60% af dem der er i skole lige nu. Skal de sidste med, så vil det også kræve andre lokationer. Men vi har vist, at vi kan løse det mindste. Jeg synes vi har løst de opgaver der er kommet rigtig flot – og det gør vi helt sikkert også på det her område”, svarer Borgmester Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Morten Rye
Morten Rye
5 måneder siden

Alt sammen meget positiv læsning, men hvem end Mathias Runge Madsen er, så skylder han sig selv, at læse det igennem og rette stavefejl, for der er godt nok mange grammatiske brølere.