Det var en stor dag for Fredericia i går. Google bekræftede sit kommende indtog på en mark i Taulov, hvor et stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner. 4,5 milliarder kroner. Så mange penge vil Google bruge på sit tredje datacenter i Danmark. For Fredericia Borgmester Jacob Bjerregaard var det en forløsning. 

Tilbage i 2015 købte Google de 73 hektar markjord, men mandag kunne man løfte sløret for de endelige planer, og det blev  markeret kl.19.00 i går aftes til en lille seance i de historisk smukke omgivelser på Meldahls Rådhus med champagne og taler for byrøddeer, medarbejdere og særligt inviterede forsyningsselskaber.

“Det var en stor dag for Fredericia. Vi har ventet i tre år på at kunne fortælle denne gode historie, og få forløst det her. Vi har faktisk ikke vidst, om hele projektet blev til noget, men vi har troet på det”, siger Bjerregaard og fortsætter:

“Nu kommer et af verdens største brands til Fredericia. Jeg har gået i lang tid og glædet mig til denne dag. Jeg er enormt glad – det er mange dygtige folks arbejde, der har båret frugt, og resultatet er mange arbejdspladser og en positiv udvikling for byen. Det er stort for Fredericia – og det siger faktisk noget om vores erhvervsimage, som bliver styrket endnu mere nu.”

Hvad betyder det for det fremtidige arbejde?

“Vi fortsæter det gode arbejde, så flere virksomheder får samme lyst til vores by. Fredericia Kommune skal være og er blevet en kommune, man får lyst til at slå sig ned i – både som virksomhed og borger,” fortæller Jacob Bjerregaard.

Under seancen på Meldahls Rådhus var der blandt andet stor ros til en medarbejder.

“Vores salgschef Jens Ole Andersen fortjener en stor portion ros for sit arbejde. Der er ingen tvivl om, han har været en krumtap i det arbejde. Han har arbejdet enormt intenst med Google i flere år og er en af nøglerne til, at de har valgt os. Han og hans dygtige kolleger har løst de udfordringer, der opstod undervejs. Det er vigtigt for os – og viser igen, at vi har virkelig dygtige medarbejdere”.

Hvad sker der nu?

“Jamen, det er opstået en ny situation. Vi ved, at det bliver til noget, så nu nedsætter vi en projektgruppe, hvor vi får fokus på alle de områder, hvor vi kan bidrage til projektet. Vi sætter fokus på jobs og uddannelse, og hvordan vi erhvervsmæssigt kan bruge det her til skabe synergier og tiltrække andre virksomheder”, siger Bjerregaard og slutter:

“Der vil givetvis være en række spørgsmål, hvor vi skal være klar til at svare og hjælpe, samt give så meget som muligt og sikre, at Google bliver en del af Fredericias hverdag. Jeg ved allerede nu, at de vil engagere sig i lokalsamfundet. Det glæder jeg mig til.”

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce