Det var en fortrøstningsfuld borgmester Fredericia AVISEN fangede på telefonen fredag eftermiddag for at gøre status på situationen med Corona i Fredericia. Han kom lige ud af et telefonmøde med Statsminister Mette Frederiksen og landets øvrige borgmestre, så der var en opdatering også fra den nationale scene.

“Vi drøftede sundhedssituationen, der fyldte rigtig meget – og så drøftede vi hele nødpasningen og skolevæsnet, og også det sociale område”, fortalte Borgmester Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN. 

Hvordan står det til i Fredericia?

“Jeg synes, at der er grund til at sige, at det under de givne omstændigheder står rigtig godt til. Skal man gøre status i slutningen af ugen her, så har nødpasningen fungeret rigtig godt hele ugen. Det er meget få børn, og de børn der kommer er der hvor forældrene virkelig har brug for det. Vores ansatte gør det fremragende”, fortæller Jacob Bjerregaard. 

“Vi har været ude fra byrådet flere gange, blandt andet ved at fremrykke vores betalinger, så vi får sprøjtet penge ud til leverandørerne. Allerede tirsdag lavede vi en hjælpepakke der blev vedtaget over skype, hvor vi vil hjælpe detailhandlen og fremrykke opgaver indenfor byggeriet. Vi skal sikre, at der stadig er gang i hjulene. Vi kan se, at ledigheden begynder at stige, så det er vigtigt at gøre flere tiltag”, fortsætter Borgmesteren. 

“Vi er meget optaget af, at forebygge den situation der kan opstå hvis sygehusene begynder at sende folk hjem. Der har vi lavet en løsning hvor vi har talt med SOSU-skolen og fået sat sengene op, så de er klar. Vi regner med at der går et par uger, men vi er klar, for det kan gå hurtigt. Det er ikke Corona-patienter, men andre syge fredericianere, der nu kan få gode rammer ude hos ProAktiv, der er godt indrettet med lifte i loftet og gode sanitære forhold”, forklarer han og fortsætter:

“Vi vil hellere være for tidligt ude end for sent. Vi har et udvidet forsigtighedsprincip, hvor vi hellere vil være ekstra klar end ligepludselig ikke er klar til det der skal ske”

Hvordan ser det ud i forhold til service- og anlægsrammen med de nye tiltag?

“Indtil videre har vi fået at vide, at service og anlægsrammerne vil være suspenderet i et eller andet omfang i forbindelse med Corona-tiltagene. Men det er noget vi er begyndt at arbejde med, for så kan det være at vi kan trykke lidt mere på speederen i forhold til det anlæg vi har besluttet for 2021. Derfor arbejder forvaltningen nu på om der er investeringer der kan rykkes frem indenfor anlægsrammen. Så det arbejder vi med at få et overblik over – og jeg tror vi begynder indenfor nærmeste fremtid”, svarer Jacob Bjerregaard. 

Hvad med økonomien, er der penge nok i kassen?

“Vi har grundlæggende en sund økonomi, så vi har også midlerne til at fremrykke de her beslutninger for at holde en hånd under beskæftigelsen – og den gode økonomiske politik vi har ført gennem mange år giver os nu en mulighed for at stimulere økonomien i et vist omfang, selvom det er staten der sidder med de store penge – men vi er med i det omfang vi kan”, forklarer han. 

Hvad tænker du om de massive tiltag fra Regeringen?

“Tænker man nationaløkonomi så skal man huske, at det vigtigste er beskæftigelsen. Det betyder også at kan man sikre en høj beskæftigelse gennem krisen vil du have en sundere økonomi i fremtiden. Rammer man først ledighed får man permanente underskud på finanspolitikken. Derfor er det vigtigt at investere i denne krise for at beholde beskæftigelsen”, svarer Bjerregaard og fortsætter:

“En meget stor del af de penge man pumper ud kommer helt automatisk tilbage som skat, moms og sparede dagpenge. Derfor er det reelle beløb slet ikke så højt, det hører også med til fortællingen. Det man gør nu er meget klogt, hvis man spørger mig”.

“Indtil videre er jeg meget stolt over den indsats vi har gjort, men vi er klar til at gøre mere”, lyder det afslutningsvist fra Borgmesteren. 

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
7 måneder siden

Se nu at få betalt de leverandører som kommunen skylder penge.
Det er ikke rimeligt at de skal søge om at få dem udbetalt.
De arme selvstændige har rigeligt at se til for nuværende.
Og så skal de søge om at få deres egne penge ???