Tidligere i dag meddelte 6. Juli Komiteen, at årets 6. juli-markeringer er aflyst. Det er trist, men nødvendigt siger Borgmester Jacob Bjerregaard til Fredericia AVISEN. Der var ingen vej udenom i disse tider. Borgmesteren siger samtidig, at vi må vende stærkt tilbage i 2021.

“Det er rigtig trist, at vi må aflyse, fordi 6. juli er Fredericias helt store historiske dag, som vi alle sammen elsker at fejre. Det er en tradition ingen andre danske byer har, derfor er det rigtig ærgerligt, at dagen bliver offer for Coronakrisen”, siger Borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Men der er ikke rigtig nogen vej med udenom den situation, vi er i lige nu. Det er det rigtige at gøre. Så skal vi vende stærkere tilbage i 2021, så vi kan bruge et år på at glæde os til næste år og tænke på den fantastiske historie, byen har. Jeg er selvfølgelig i dialog med komiteen om, hvordan vi laver en mindre markering, får lagt de kranse, der skal lægges og æret de mennesker, der skal æres, men det bliver i en stærkt reduceret udgave.”

Læs også: 6. Julifesten aflyses

Det er rigtig mange aspekter i 6. julifestlighederne, blandt andet det liv, der skabes, når traditionerne hyldes. Aflysningen betyder, at man ikke vil se det folkemylder, man normalt ser og det betyder også, at byens handel og kultur rammes, derfor har borgmesteren en klar opfordring.

“Det er netup nu, at vi skal handle og bruge butikkerne, så selvom vi ikke kan samles i et stort setup, hvor mange mennesker står tæt, så kan vi godt bruge byens butikker, følge anvisningerne, holde afstand og støtte lokalt,” siger Bjerregaard og slutter:

“Jeg tænker, at vi nu skal have en dialog om, hvordan vi laver en anderledes markering, hvor alle forslag er velkomne. Jeg er åben for ideer og indspark Det kan være digitalt og alt mulig andet. Generelt så er vi også allerede i tæt dialog med Fredericia Shopping og Business Fredericia om at skabe noget for byens liv. Jeg kan garantere, at når vi får mulighed for lave aktiviteter igen, så går vi ekstra ind for at skabe noget for kulturen, livet og byen, men lige nu må vi simpelthen ikke.”

Leave a Reply