Fredericias Borgmester Jacob Bjerregaard kan sagtens forstå, at mange er ved at trætte af de mange tiltag og restriktioner, men vi skal passe på hinanden. I dette interview fortæller Borgmesteren også om julens komme, om at støtte lokalt og om at stå sammen.

»Det er klart, at hvis vi ser på Coronasituationen på europæiske og på verdensplan, så er det meget kritisk. Der er ingen tvivl om, at anden bølge har ramt. Den er lige nu ved at lukke samfund helt ned. Vi er lidt bedre stillet i Danmark. Vi lever med nogle restriktioner, men vi har åbent,« siger Borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter:

»Vi skal vænne os til restriktionerne, men vi har det noget mere gunstigt end i de andre europæiske lande. Vi skal se ind i nogle måneder, hvor det bliver en anden udgave af et liv, end det vi plejer at have. Vi kan håbe på, at det gode vejr sætter tidligt ind i foråret.«

Følger man debatterne, så kan man se, at mange er ved at være trætte af situationen, kan du forstå det?

»Ja, det kan jeg sagtens forstå. Vi indeholder nok alle forskellige holdinger til det, men det er enormt trist, at man skal aflyse de ting, man normalt gerne deltager i. Jeg sender samtidig mine tanker til alle dem, der er isoleret og slet ikke tør gå uden for en dør. Dem, der er tvunget udenfor et fællesskab i en periode. Det vil sætte spor. Jeg glæder mig dog over, at vi har det så åbent, som vi har. Jeg håber ikke på flere tiltag, men det er svært, fordi det handler om, hvordan virussen udvikler sig« lyder det fra Bjerregaard. 

Hvis vi ser på Fredericia og de seneste restriktioner i landet, så er der indført mundbindskrav nu, hvordan tror du, folk vil tage imod det? 

»Jeg tror, at folk har taget fint imod det. Det er en irriterende faktor, men man gør det. Jeg har altid et i lommen, og så kan man tage det på. Man skal dog ikke have det på, når man træner på løbebåndet, men ellers vænner man sig til det. Jeg ser da også, at mange har et afslappet forhold til det og bare tager det på. Når man er på restaurant eller henter take away, så glider det fint. Man har det på, sætter sig ned og så tager man det af igen. Folk er gode til at bakke op. Og det kunne som sagt også være langt værre,« siger Jacob Bjerregaard.

Hvordan skal byen fejre julens komme i år?

»Selve julemanden kommer man til at se i en anden udgave. Det er klart, at vi kan ikke gennemføre et arrangement med flere tusinde børn. Jeg er med på, at man samler flere tusinder til et republikansk vælgermøde, men det gør vi ikke,« fortæller Borgmesteren og fortsætter:

»Vi arbejder lige nu i byforum på, hvordan vi kan lave en jul, der sikrer detailhandlen, men også skaber liv og gang i byen. Alt sammen i en cocktail, hvor vi ikke samler for mange. Vi skal være kreative, men vi er også lige kåret som Danmarks mest innovative Handelsby, så vi må tænke. Vi skal nok sikre en så flot jul som muligt med lys og det hele, men det er en øvelse at få det spredt ud, så det bliver i små forsamlingerne. Men det ved vi, og det er opgaven for Fredericia Shopping, Business Fredericia, Kanalbyen og Fredericia Kommune for at lave det rigtige snit, så børnene får en god jul til trods for situationen,« slutter Borgmester Jacob Bjerregaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer