Fredericia AVISEN er en tur forbi Christian Zerling i Bjerggeden og Byrotten for at se, hvad der er af frække forårsmodeller og hvad der rører sig hos originalerne i Midtpunktet.

Den karismatiske cykelforhandler Lau Nielsen har fået en velfortjent fridag, så i dag er det Christian Zerling, der er manden med skruenøglen og salgstalenterne.

Christian plejer altid at være garant for at finde nogle vilde og farvestrålende cykler frem, men i dag er det først og fremmest en lidt afdæmpet, men bestemt stilfuld krabat, han viser frem.

Specialized Stumojumper ST ALLOY. Foto: Thomas Lægaard,

“Det er en Specialized Stumojumper ST ALLOY med 29″ hjul, det er en enduro/trail cykel med en flot simpel finish. Beregnet til fede nedkørsler og når man skal give den gas. Den kan tåle nogle tæsk og hop og sådan, gode sving og drop. Farverne for i år er lidt mere militæragtige. De hedder Gloss/East Sierras med Rocket Red detaljer og logo. Den her kan være en rigtig god begynderbike, når man skal ud og have det vildt – af en fullsuspensionbike er den billig og så er den ret godt skruet sammen”, siger Christian.

Du kan læse mere om cyklen her.

Et par cykler falder i øjnene, de ligner cykler fra min barndom i 70’erne bare helt nye og totalt tjekkede.

Foto: Thomas Lægaard,

Gazelle har lavet modellen, Van Stael, som er et stærkt streetsmart stålprodukt, mens Christian ruller de to cykler frem, siger han:

“Det er Gazelles svar på en oldschool cykel “Van Stael. Den kommer med en god stålramme, som i gamle dage, så er styr, kranse og alt muligt i aluminium for at gøre den lettere. Det er en klassiker, ligesom man så i gamle dage for 20 – 25 år siden, bare moderne, kører bedre og har langt bedre gear, federe bremser. Det er sådan en cykel, man har i 25 -30 år. Der er ikke så meget vedligehold på den med indvendige gear, smøre kabler, smøre bremser, smør kæden. Man kan mærke, når man samler de her modeller, at Gazelle har nogle folk, der har forstand på cykler og at de brænder for det”

Lir fra Hope. Foto: Thomas Lægaard,

Inden jeg forlader Bjerggeden og Byrotten, spørger jeg lige Christian, hvad der er vigtigt for at gøre sin cykel forårsklar?

“Luft i dækkene, jeg ser mange folk køre rundt på halvflade cykler og det ødelægger dækkene. Mange har svært ved at forstå det, og cyklen sejler og kører dårligt, husk at få noget luft i dækkene, vi har en pumpe ude på væggen og kan man ikke finde ud af det, kan man bare spørge, så hjælper vi. Hvis man ikke kan selv, så laver vi et forårstjek, hvor vi går den igennem fra a til z. Man kan også få en større forårsklargøring, det er efter, hvad man vil have”.

Hver gang jeg besøger Bjerggeden og Byrotten, får jeg lyst til en ny cykel, men måske skulle jeg begynde at bruge den, jeg har.

https://fredericiaavisen.dk/debatmoede-falafel-og-valgflaesk/