Bjerggeden og Byrotten behøver ikke nærmere introduktion, hvis man er lokalkendt. Onsdag kunne cykelbutikken, der blev skabt af Arne Gunnar Poulsen tilbage i 1989, fejre 30 års jubilæum.

I dag er det dog ikke Arne Gunnar Poulsen, der ejer butikken, men det har ikke gjort butikken mindre festlig at besøge. Der har altid været en stor faglighed og usædvanligt højt til loftet i butikken. Tidligere lå butikken i Danmarksgade og havde et stort sortiment af skate- og rulleskøjtetilbehør.

I dag ligger butikken i Midtpunktet og er udover at være en normal cykelbutik med værksted, også et sted, hvor man kan få en frisk bemærkning, i dag er ingen undtagelse.

Lau Bilde Nielsen er indehaver i dag og fylder rammerne godt ud sammen med Christian Zerling. Selvom det er dagen, hvor Bjerggeden og Byrotten har jubilæum, så står de to mekanikere med hovedet i hver deres cykel.

Indehaver Lau Bilde Nielsen, mekaniker Christin Zerling og Regnskabschef Boogie Nielsen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er skørt, jeg fandt lige ud af i går, at det også er 40 år siden, at jeg blev undfanget. Det var Arne, han udregner de mærkeligste ting, han fandt engang ud af at mine forældre må have lavet mig den 1. maj“, griner Lau.

Bjerggeden og Byrotten i Midtpunktet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Humøret er højt her på jubilæumsdagen, der har været flere forbi for at lykønske. Lau er glad for butikken og regner også med, at han skal bæres derfra. Da Arne var med i butikken, var det ham, der lavede regnskaberne, den del er Lau ikke ubetinget fan af.

Påsken banker på
Boogie har netop lavet momsregnskab og er træt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Lau siger, “Nu er det Boogie, der styrer regnskaberne”. Boogie er Laus hund, som alle der besøger butikken kender. Christian råber, mens han skruer på en cykel: “Det går fint med regnskaberne, Boogie er bedre til at koncentrere sig længere tid af gangen end Arne”.

Det er ikke noget, de fejrer, som sådan, at der er jubilæum, men som kender af butikken ved man, at hvis man vil markere det, så vil en citronmåne, ja selv uden indpakning vække begejstring hos Lau og Christian hos Bjergeden og Byrotten.

www.ibc.dk/hf-og-vuc/
Annonce