Forside Fredericia Bjelds Klumme: Plejehjem, slankekur og et farvel til en ven

Bjelds Klumme: Plejehjem, slankekur og et farvel til en ven

DEL

Så stop dog!

Min mormor er en helt speciel dame for mig, hun er altid så glad og har i utrolig mange år – faktisk 98 af slagsen – været typen, som kunne selv!

Nu er hun røget på plejehjem, ja det vil sige, hun nægtede at skulle på plejehjem – det er jo kun for gamle mennesker… hmmm – så min mor har forklaret hende, at lige netop her hvor hun er nu, er de super dygtige til at passe på ældre mennesker.

Og ja det er de heldigvis også. Hun er rigtig glad for at bo der, hun fortæller med glæde i stemmen til mig, “vi får kage hver dag og ved du hvad Mette, der er rigeligt af det”. Jeps, nu ved jeg hvor jeg har min slikmund fra..

Men, for sådan et er der jo altid! I fredags da min søster og jeg var på besøg, vidste jeg næsten ikke engang, hvor jeg kunne sætte mig! Hende som ALTID plejer at have det SÅ rent.. Selv indtil hun var 95 år, var badeværelset så rent, at jeg ikke ville tøve, med at samle en vingummi op fra badeværelsesgulvet, hvis jeg skulle være så uheldig, at tabte den..

Sengen som hun elsker at ligge i, var da heldigvis ren – men der var jo ikke plads til os alle! Så mig ud til personalet, for at høre, om jeg kunne låne en kost eller en støvsuger.

2 fra personalet stod i køkkenet og snakkede, hvor den ene da lige kunne finde kosten frem, men den anden dog mente, at hun godt kunne gå NED og hente en støvsuger med mig.. Jow jow, vi skulle trods alt næsten gå 50 m. På vejen ned spurgte hun, om jeg orkede at gøre hovedrent på en fredag.. Kan faktisk ikke rigtig huske, hvad jeg fik svaret hende, for jeg har ikke lært hjemmefra, at støvsugning indgår som eneste redskab i en hovedrengøring!?!

MEN 30 min. efter havde jeg en pæn svedig t-shirt, da jeg pludselig fandt mig selv med en karklud (det var jo lige, hvad der var i hendes skab) ligge på alle 4 og gøre gulvet rent, for hold nu op det var beskidt. Selv hvis der havde været en børnehave forbi, ville jeg ikke have fundet så mange krummer og pletter fra alt lige fra syltetøj til andet jeg ikke lige vil nævne!

Og ja, jeg blev p…. sur og var MEGET tæt på at ryge i totterne på det stakkels personale, som jo absolut intet havde med den manglende rengøringen at gøre! Heldigvis fik min kloge søster kiggede på mig og spurgte, om jeg hellere ville have rene gulve og en trist mormor, hvor personalet ikke tog hånd om hende og lavede lidt fis med hende (for det er de nemlig super gode til). Og naaaaai hun havde jo ret! Hellere lidt skidt i krogene og en glad mormor. MEN kan det passe, at man betaler for rengøring (som havde været der 2 dage før!?!) og de så glemmer at tænde for støvsugeren?!?

Dyb indånding 🙂

Når man prøver for meget

Fik en besked i min indbakke i forgårs, som gjorde rigtigt ondt!

Her et uddrag:

Mængden af slag over næsen jeg har fået, uden at det er det du har villet, gør at jeg faktisk ikke tør være sammen med dig…

Om det tog pusten fra mig.. Det tror jeg da nok lige, du skal regne med! Sad i flere minutter og kiggede ud af vinduet, inden jeg prøvede at svare tilbage.

Hold nu op hvor gør det ondt, at mennesker man holder af, ikke har plads og overskud i deres hverdag til en.

Hele tiden dukker der en stemme op i mit hoved, der bliver ved med at opfordre mig til at kontakte hende, så hun ved jeg er der. Men gang på gang skriver hun, at hun er nødt til at passe på sig selv. Hvorfor søren kan den besked ikke komme ind forbi min tykke pande?!

Noget i mig har lyst til at sige pyt, du har så meget andet godt i dit liv, hvis en person føler du dræner mere end du giver, så er det ikke det rette match. Hvor en anden del i mig skriger, at vi var så gode for hinanden, at det bare er et spørgsmål om tid, så kommer hun tilbage igen.

Men hvordan finder man lige ud af – HVAD DER ER DET RIGTIGE?

Verdens mest effektive slankekur

Jow jeg HADER ordet.. MEN må da lige indrømme, at jeg måtte igennem et halvt døgn, som jeg sjældent vil glemme.

Skal spare dig for detaljer, men kan røbe, at pga alle mine mavesmerter, ny læge og en endelig interesse for at finde ud af hvorfor, blev jeg sendt til koloskopi. For jer der ikke ved hvad det er, så skal man have en kikkert op NEDEFRA.. Derfor blev jeg bedt om at indtage 2 breve af noget appelsin lignende stas og 4 små “uskyldige” piller.. Ohhhh yes.

Underviste søndag kl. 16.30, hvor jeg havde taget første ration kl. 14. Flere af mine deltagere kunne ikke helt forstå, at jeg ikke havde indfundet mig på toilettet og kom med flere skræmmende historier, så jeg nærmest ikke turde fortsætte timen 🙂

Men først da 2. brev blev indtaget, fandt jeg toilettet! Hold nu op, har da aldrig prøvet noget lignenden!! Hvordan f… kan nogle finde på at gøre dette frivilligt?!?!?!

Jagten på smerterne er nu sat ind og jeg håber de finder en løsning 🙂

Med håbet om en fortsat utrolig lækker dag

Mette Bjeld

www.bjeld.dk

DEL