Forside Fredericia Bjelds klumme: Ønske om at dø?!

Bjelds klumme: Ønske om at dø?!

DEL

Fredag morgen, havde jeg nær fået ny frontfigur på bilen! Kl. var 5.45, da jeg begav mig afsted mod Fredericia Svømmehal. Egentlig ganske frisk – det er der ikke altid garanti for.. – så det var ikke det, jeg kunne give skylden, for min nye udsmykning!

Kommer kørende mod svømmehallen, hvor jeg enkelte steder kører, hvor der ikke er oplyst. Ud af det blå, kommer der en hånd på køleren fra en HELT MØRK løber?!? Hvad f… tænkte jeg, for jeg var hverken i gang med at stille på radioen eller se hvor koldt det egentlig er udenfor.. Nej mine øjne var med fuld opmærksomhed på vejen, men alligevel var jeg ved at tage ham med på tur!

Undskyld mig!! Men hvad f.. tænker folk på! At løbe når det er bælgmørkt UDEN refleksvest eller anden form for lysshow!

Og nu vi er i gang. Tjek lige din cykel, er der reflekser fra SIDEN. Du kan være nok så dygtig og have lys for og bag, men kommer man i bil fra en sidevej, så er du som cyklist helt mørk! Mange har reflekser på deres dæk og så er alt godt.

Lysshow

Refleksvest, blinkende lys på armen eller benet og på mine sko, så meget blinker jeg, når jeg løber. Ved godt jeg nærmest minder om et trafiklys, som er gået i selvsving.. Men har altså den dybeste respekt for bilister og deres fart! Vi har kun os selv at takke for at komme hjem igen.

Når jeg ser børn komme cyklende uden lys og reflekser, så har jeg sådan lyst til at stoppe dem og sige til dem, at de skal gå hjem til deres forældre, for at spørge, om de da ikke elsker deres børn.. For vi snakker om sølle 100 kr., så er der lys til resten af året. Og ja jeg ved godt man glemmer det osv. Mææææhn man kan jo faktisk købe lysene i supermarkedet (og måske 3 sæt), så de kan blive siddende på cyklen. Skulle uheldet være ude og de bliver stjålet, så har man 2 reservesæt.

Og ja, der er en grund til mine veninder griner lidt af mig, for de får ikke lov til at cykle hjem fra mig uden lys! Ægte voksenmobning af den gode slags <3

I DID IT

I søndags skulle jeg jo forsøge at løbe lidt hurtigt.. Jeg havde sat mig for at lave personlig rekord på en halvmarathon.

Da jeg stod op søndag morgen, må jeg indrømme, at undskyldningerne begyndte at stå i kø.. 2 grader og så begyndte det endda at sne! Kl. 9 underviste jeg i BodyControl Fitness, som foregik i meget smattede forhold. Det var glat og koldt! Ikke lige noget der fik lysten til at stige!

Heldigvis kom solen lidt frem og jeg hoppede i bilen mod Vejle. Stadig 2 grader, men jeg havde tøj på efter det, så det skulle nok gå.

Inden starten, stod halvdelen af deltagerne inde i hallen.. For det regnede! Og det var koldt! Øv bøv tænkte jeg.. Men heldigvis blæste det ikke helt så meget, som de kære vejrguder havde meldt ud!

Startskuddet gik og jeg fik en super god start. Havde musik i ørerne, noget jeg ellers aldrig har til løb. Jeg vidste, at der nærmest ikke ville være tilskuere og i hvert fald ikke nogle jeg kendte, så strategien var at lukke mig inde og nyde smerten… Det var i hvert fald strategien 😉

De første 10 km løb jeg enten foran eller lige bagved 2 fra Fredericias Løbeklub. Det var super hyggeligt og også motiverende, at gamle mutti kunne følge med.

Ved vanddepotet halvvejs mistede jeg dem.. Det skal jeg godt nok have øvet mig på, at drikke koldt vand, når det er så koldt! Fortsatte med godt mod og stadig rigtig gode ben. Jeg lå egentlig foran planen, da jeg vidste, at vi ville ramme 9 m/s på vej hjem.

Ind gennem skoven og videre ud langs Vejle Ådal. Det gik faktisk så godt, at jeg slukkede musikken, nød omgivelserne og løb og skamroste mig selv.. Jeps, tror i ville blive flove helt ned i storetåen, hvis mine tanker blev trukket ud til sådanne løb. Total positiv energi fyrer jeg af. Det er lige før Ole Henriksen ikke kan følge med. Selv da vinden kom imod mig, begyndte jeg at mærke hvordan mine baller løftede sig op til deres oprindelige ”ungdomsplads”.

2 km før mål stikker min puls af.. Jeg har en aftale med hjertelægen om, at sker dette, så skal jeg straks gå. PISSE IRRITERENDE så tæt på. Og vupti, så løber en kvinde forbi.. Ikke at jeg anede hvor jeg lå i feltet, meeeeen det var jo en plads, så tæt på finishline!

Efter 30 sek. var pulsen dalet fra 205 til 160 og jeg var klar igen.. Det tog mig laaaang tid at fange hende, faktisk skete det kun 200 m før mål.. Men hvilke 200 m.. Hvis du forestiller dig en ivrig løber, med armene oppe forbi ørerne og ben som trommestikker, så har du et meget godt billede af min spurt.. Og jeg fik hende ;)))

Ny er det off season – tror jeg da nok. For jeg er kommet til at sige til M2 Sportslab, at jeg SKAL blive bedre til at cykle til næste år! Og det har de allerede taget seriøst!

Raske tramp

Mette Bjeld

Motions pisker og livsnyder

www.bjeld.dk