Forside Erhverv Bjarne Ingemansen er nyt medlem af KFUMs Soldatermissions bestyrelse #frederciasansigter

Bjarne Ingemansen er nyt medlem af KFUMs Soldatermissions bestyrelse #frederciasansigter

DEL

Jurist Bjarne Ingemansen fra Fredericia trådte den 1. juni ind i bestyrelsen for KFUMs Soldatermission i Danmark.

”KFUMs Soldaterhjem er en naturlig del af det kirkelige arbejde. Det har jeg både oplevet på Bornholm og her i Fredericia”. Sådan siger 54-årige Bjarne Ingemansen, der arbejder som jurist i Kristelig Fagforening. Bjarne er født og opvokset på Danmarks solskinsø i Østersøen, men bor i dag i Fredericia. Til session trak han frinummer, men han har oplevet KFUMs Soldaterhjem som et mødested for kirkeligt aktive unge mennesker. Det nye bestyrelsesmedlem kommer i Garnisionskirken og er aktiv i Indre Mission. ”Soldaterhjemmet er en del af det kirkelige arbejde, der rækker ud”, mener Bjarne Ingemansen. Udover uddannelsen som jurist har han en kommunikationsuddannelse fra Aalborg Universitet, og tidligere har Bjarne arbejdet som informationssekretær i Indre Mission og i Brødremenighedens Danske Mission. Der er således flere kompetencer, som det nye bestyrelsesmedlem kan byde ind med.

”KFUMs Soldatermissions arbejde er i kraftig forandring med flere professionelle soldater og skadede veteraner som en del af det samlede billede. Set fra mit perspektiv har KFUMs Soldatermission altid været gode til at følge med tiden. Sloganet ’Vi er jo lige her’ efterleves i høj grad, når KFUMs Soldaterhjem er med i nye militære indsatsområder. Der er et fantastisk samarbejde mellem Forsvaret og KFUMs Soldatermission”, oplever Bjarne Ingemansen, der fremhæver omsorg og sjælesorg som nogle af de ting, KFUMs Soldaterhjem kan byde ind med i samarbejdet.

Udskiftning

Der er flere nye i KFUMs Soldatermissions bestyrelse. Provst i Lemvig Provsti Ole Rasmussen blev nyvalgt på formands- og kasserermødet i maj måned, mens bestyrelsen selv har udpeget værnepligtig Birgitte Clausen fra Toftlund og major Preben Friis-Hauge fra Varde udover Bjarne Ingemansen.  I KFUMs Soldatermissions bestyrelsen stopper forhenværende Forsvarschef Jesper Helsø. Han har siddet i bestyrelsen i 10 år og har ydet en meget stor indsats i forbindelse med etableringen af KFUMs SoldaterRekreation. Diakon Nina Simmelsgaard Broe og sogne- og feltpræst Henrik Busk Rasmussen stopper ligeledes i bestyrelsen.

Afstikke kurs og prioritere

Bestyrelsens opgave er at afstikke den overordnede kurs for KFUMs Soldatermission herunder at prioritere de økonomiske midler mellem soldaterhjemsarbejdet for værnepligtige og andre under uddannelse i forsvaret, soldaterhjem for udsendte danske soldater samt indsatsen for veteraner. De seneste seks år har PTSD-ramte veteraner kunnet bo på KFUMs Soldaterhjem fem steder i landet, blandt andet i Fredericia. Opgaven er vokset i omfang, men har samtidig været med til at gøre KFUMs Soldatermission til en meget respekteret aktør på veteranområdet, og samarbejdet med Forsvarets Veterancenter er blevet stadigt tættere.

KFUMs Soldatermission har hovedkontor på Treldevej i Fredericia lige ved siden af KFUMs Soldaterhjem. Den folkekirkelige organisation har en årsomsætning på ca. 25 mio. kr. og omkring 85 ansatte. Ca. 9.000 personer støtter organisationen i form af et medlemskab. I øjeblikket er der KFUMs Soldaterhjem i Estland og Al-Asad basen i Irak foruden de 14 KFUMs Soldaterhjem i Danmark.

DEL