Det kommer mildest talt ikke til at gå stille af, når bilstereo-manden Freddie Malling den 20. oktober skruer op for volumen i en Fiat Punto, som gennem flere år er blevet specialombygget med det formål at demonstrere, hvor langt ud passionen for bilstereo kan drives – hvis man vel at mærke ikke har alt for sarte øregange.

– Det kommer til at lyde nogenlunde lige så højt, som når en flyvemaskine letter, siger Freddie Malling, indehaver af au2tek i Middelfart, som er en af de største forhandlere af lydudstyr til autobranchen.

Bilen, som ikke just tager sig ud som en almindelig Fiat Punto, har siden 2010 været i hænderne på et italiensk team fra Hertz- og Elettromedia koncernen, der er en af de største producenter af bilstereo.

Billede - 2

Resultatet er en Fiat Punto, som i dag er udstyret med 5 forstærkere, 16 subwoofere, 8 diskantenheder – det vil sige intet mindre end 24 højttalere. Skrues der helt op for lyden, kan den uden problemer nå ud til folk på 800 meters afstand.

– Udover at demonstrere lydstyrken så er det selvfølgelig også meningen at vise, at kvaliteten følger med. Det bliver højt, men det bliver ikke larm, pointerer Freddie Malling.

 

Danmarks højest spillende motorcykel
Men det er ikke kun Fiat Punto’en, son får taget til at lette i au2teks lokaler på Værkstedsvej. Også en Harley Davidson, der i et samarbejde mellem au2tek og Iron Bikes i Middelfart, har fået installeret bilstereo fra Audison, får i dagens anledning et tryk på volumenknappen.

Billede - Harly-Davidson

Freddie Malling tøver ikke med at udnævne motorcyklen til den ”højest spillende” i kongeriget.

– Hvor Fiat Punto’en har til formål at vise, hvor meget bilstereo man kan proppe i en bil, hvis man bare ikke kan få lyd nok, så vil Harley Davidson-motorcyklen demonstrere, at kvalitetslyd ikke nødvendigvis behøver at fylde ret meget, siger Freddie Malling.

Der skrues op for bilstereoerne tirsdag den 20. oktober fra kl. 16.00 til 21.30, Værkstedsvej 4, hal 2, 5500 Middelfart.