Trekantens Festuge er fuld af kreative tiltag. Vi møder den smilende og søde billedkunstner Iris Bakker på Rådhuspladsen. Fredericia AVISEN får foreviget sportsjournalist Patrick Viborg, som nu hænger på redaktionens kontor.

Art Zone: Fredericias ansigter

Billedkunstneren Iris Bakker laver portrætter af borgere og gæster i Fredericia ved hjælp af blindtegning. Hun sidder lige ved trappen ved Gothersgade op til Rådhuset. Da redaktionen var forbi, var der godt gang i den.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Iris har fart på, når hun tegner, så en kø på flere mennesker forvinder hurtigt og nye kommer til. Hun bruger akvarelfarver og kridt. Metoden og selve tegningen er en blindtegning. Man sidder over for Iris og hun kigger kort på ansigtet, og så går hun i gang.  Iris’ hænder stryger over papiret, mens hun fastholder blikket på personen.

Vi ser vores snit til at få foreviget vores Sportsjournalist Patrick Viborg og Iris er klar på opgaven.

Der går ikke længe før, at Patrick Viborg toner frem på papiret, Iris er meget hurtig og bag hende ligger allerede en stor stak portrætter.

Iris
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Du kan finde Iris Bakker i dag fra 10.00 til 22.00. Det er gratis at deltage og de mange portrætter pryder Rådhuspladsen.