Nogle bilejere kan måske være utrygge ved at køre til bilsyn på grund Coronavirus. Færdselsstyrelsen vurderer dog, at bilsyn er sikre nok og opfordrer bilejere til at overholde synsfristen.- Så længe du overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til at holde afstand, bruge handsker og afspritte eller vaske hænder så ofte som muligt, kan du trygt syne dit køretøj, skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det sker i forbindelse med, at Færdselsstyrelsen midlertidigt frem til 15. maj har valgt ikke at udstede bøder til bilister, som ikke overholder synsfristen.

Nye engangshandsker efter hvert syn
Hos Applus Bilsyn, der hvert år syner over 500.000 køretøjer, har medarbejderne i disse dage fuld fokus på at skabe en så tryg ramme om bilsynet og kundehåndteringen som muligt.

– Lige nu står vi i en ekstraordinær situation. Vi har fuld forståelse og respekt for, at nogle bilister kan være nervøse for tage til bilsyn i øjeblikket. Dog bør man huske på, at der i hver synshal typisk kun er én eller to medarbejdere. Herudover er der generelt god plads og masser ventilation.

– For at reducere en potentiel smitterisiko og skabe ekstra trygge rammer for vores kunder og medarbejdere, følger medarbejderne i vores 145 synshaller nogle helt klare retningslinjer. Bl.a. ved at holde klar afstand, udskifte engangshandsker efter hvert syn, løbende afspritte kundeområdet og vaske hænder flere gange dagligt, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn gør opmærksom på, at nedlukningen af Danmark netop ikke omfatter synshaller og selve synsinspektionen.

Faktaboks: Det gør Applus Bilsyn for at minimere smitterisiko
• Skifter engangshandsker efter hvert syn
• Afspritter/vasker hænder efter hvert syn
• Tager kun imod én kunde ad gangen i synshallen
• Holder afstand
• Undgår at modtage kontanter

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer