Amerikansk blues i særklasse

Amerikanske Big Daddy Wilsons bluesvokal er både kraftfuld, alsidig og spirituel. I år fejrer han sit 25 års jubilæum med en stor turné. Torsdag, den 24. oktober giver han koncert i Tøjhuset.

Få bluesmusikere synger med autenticitet og nerve som Big Daddy Wilson. Han voksede op i North Carolina, hvor han lærte at synge i den lokale kirke. I dag er han i 50’erne og hvilken vokal han råder over. Stemmen er både fløjlsblød og soulinspireret, samt uhyre alsidig og kraftfuld. Han bliver tit sammenlignet med et af sine egne forbilleder, Eric Bibbs, både hvad angår udtryk, tonefald og måden at fortolke sange på. Og nåh, ja, så bidrager han også til groovet på trommer og percussion, samtidig med at han synger. Musikken rummer både elementer af roots, soul, funk, gospel og blues.

Big Daddy Wilson lod sig indrullere i den amerikanske hær og blev udstationeret til Tyskland tilbage i 1979. Her endte han med at bosætte sig efter værnepligten og i stedet lade sig indrullere i blues- og rootsmusikens tjeneste. Han har mere end 12 udgivelser bag, samt et netop udgivet opsamlingsalbum i anledning af sit 25 års jubilæum. 

Til koncerten går han på scenen med et sammenspillet hold af musikere, der spiller med et urværks præcision og også imponerer med deres korarbejde. Stilen er knap så rå og upoleret, som mange af hans blueskollegaer. Der er et raffinement i formsproget, men samtidig er bluesrødderne intakte i det fortrinsvis akustiske setup.

Billetter købes på tojhuset.billetten.dk
 

http://bit.ly/lolalecture