Fredericia Bibliotek er et meget levende hus, i dag har vi besøgt det kreative hus, til en snak om afdelingen for de mindste. Vi når kun at afrunde vores interview, før en flok børn kommer målrettet i hurtig fart mod læse og lege området.

“Vi er selv rigtig glad for vores børneområde her, det bliver brugt af mange mennesker. Der kommer mange børnehaver på besøg næsten dagligt, og dagplejerne besøger os også flittigt. En ny målgruppe der kommer mere og mere i vores hus er private mødregrupper. De kommer både om formiddagen og om eftermiddagen, så der er liv i huset”, siger Dorthe Grønbæk.

“Det er kun til en vis grad, at man skal være stille på et bibliotek. Hvis man er et bar,n der har brug for at løbe rundt ude på volden og brænde krudt af er det selvfølgelig bedre at gøre det, men vi har gjort en masse ud af, at man kan bevæge sig her og man kan være sammen med børnene på en anden måde”, siger Dorthe.

Der er også viden til de helt små. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Det er helt grundlæggende, at børn kommer i gang med at lære at læse, det er en god vinkel til at få et veludviklet sprog. Hvis man får et godt sprog, så klarer man sig bedre som barn, både socialt og i skolen. Hvis man læser om et barn, der har det skidt eller genkender det fra en historie. Når man genkender en situation fra en bog, så reflekterer man, og hvis man får et godt sprog, så kan man formulere, hvad man føler”, siger Dorthe.

Børeneavisen og Anders And kan læses på Biblioteket. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Det er vigtigt at vores børn lærer at læse, det er jo kommunens kommende skoleelever og borgere. Hvis man gerne vil fange børnene, så find de bøger med ting der interesserer dem”, siger Dorthe og afslutter, “Ellers tager man bare fat i en af os medarbejdere, vi er her for at hjælpe”.

https://www.byensrens.dk/