Godt nyt år fra mig 🙂 trods 2021 måske ikke engang føles som et nyt år længere? 

Med et nyt år synes at følge nye muligheder, og mon ikke at nogle af vores drømme bliver realiseret i 21? 

Lige nu kan tiden synes svær. Flere af de mennesker jeg har samtaler med er trætte, stressede, bange eller kede af det, mens andre forsøger at finde, eller har fundet mulighederne i livet præcis som det er, midt i Corona-virkeligheden. 

Jeg tænker at ked-af-det-hed har brug for, at vi er der for hinanden, præcis som glæden, der gerne vil deles. 

Der er såvel som sårbare livsbegivenheder også positive stjernestunder at berette pt. 

Jeg selv er gået fra at undervise mange mennesker både i Danmark og i udlandet, til på niende måned at undervise i yoga, meditation og mindfulness – VIRTUELT. Jeg har skabt et RUM: “Min Yogastund 🧘🏽” på Facebook, hvori vi mødes og hopper ombord i dagens yogatræning. Mit ønske er at mange kan få plads til glade bevægelige pauser i hverdagen. 

Vores fælles virtuelle rum fungerer som et mødested, og i det er jeg omgivet af mange super ihærdige og positive mennesker. Opbakningen er dragende, og jeg er dybt taknemmelig over dette nye univers, hvori jeg som yogalærer stadig kan gøre noget af det, jeg holder af. 

For mig er det primært at ro og bevægelse leder til et dybere arbejde med selvværdet og til bevaring eller genskabelse af et kærligt venskab til sig selv. 

Det særlige ved et virtuelt yogarum er, at elever fra hele Danmark og fra Grønland, Cypern, Sverige, Spanien og Norge møder op til dagens træning. 

På Fredericia AVISEN startede vi for år tilbage med at invitere til online yoga-undervisning. Dengang lavede vi yogavideoerne “Daybreaks”, med hvilke vi inviterede vores læsere til at holde bevægelige pauser i hverdagen. Det var sjovt og værdifuldt, og jeg fik en masse hilsner fra glade brugere som nød den energi det giver, at bevæge sig. At bruge energi, giver energi. 

Lige nu, midt i langsomheden, finder jeg bevægelsen vigtigere end nogensinde. Eller, den er altid vigtig – men lige nu, savner mange af de mennesker jeg kommunikerer med, noget som for dem kan gøre, at de føler sig mere trygge, sunde og stærke. Ligeledes synes længslen efter at sætte tankerne på pause, måske større. Sindets mentale events kan indimellem køre af sporet. Blot en bekymret overvejelse, kan sætte gang i en længere bekymret tankerække, og tankernes omskiftelige atmosfære, kan synes svær at ændre. 

I 2020 studerede jeg “hjernemad”. Relationen mellem vores kost og vaner bidrager til at vi holder vores hjerne (og tarme, som iøvrigt er stærkt relaterede) sunde, og i fusion med bevidste og kærlige handlinger og valg overfor os selv, kommer vi os selv nærmere. Jeg vil fortælle dig mere om kost og vitaminer, i klummerne jeg skriver i fremtiden. 

Lette og venlige opfordringer til dig

Bevæg dig midt i langsomheden og glæd dig over, at også lidt har ret. Giv gerne slip på at det SKAL eller BURDE være et givent antal skridt eller timer – og begynd at glæde dig over, at putte korte men livsbekræftende stunder ind i din dag.  

Jerngreb i forhold til det, vi selv synes, vi burde, resulterer ofte kun i kortvarig lykkefølelse, og gode nye vaner kan hurtigt dø. Find i steder noget som kan holde hele livet, og gør det du gør, med glæde. 

Gå ikke på kompromis når det handler om din sundhed. Både gør, og spis noget som resonerer glæde i din krop – og tænk livfulde og positive tanker. Yoga og meditation er super træning, i at blive god til og at være dig selv tro. 

Sæt ord på det som er svært, og sig det gerne højt. Tanker og bekymringer fylder tit mindre, når de bliver “lukket ud”. 

OG – træk vejret, for dælen – lad din indånding nå HELT ned i maven; ånd efterfølgende HELT ud – og smil.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer