Betina Oltmanns bor i Tyskland til dagligt, hvor hun er træner i HSV Hamburg, men i de sidste seks år har hun været træner på FHKs håndboldskole, som i år har 160 deltagere.

I denne uge afvikles FHK Shell Håndboldskole 2019. Frivilligkoordinator i FHK, Dorthe Runge, har gjort et stort stykke arbejde for at sammensætte et stærk team og med som træner for sjette år i træk er Betina Oltmann.

På FHK Shell Håndboldskole 2019 lærer man mange forskellige ting. Her er målmandsøvelser i fokus. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Betina kommer oprindeligt fra Børkop, men i de seneste 25 år har hun boet i Tyskland, hvor hun nu er træner for HSV Hamburgs U13-hold.

“Jeg kan godt lide at komme til Danmark, fordi dansk håndbold er lidt anderledes,” siger Betina, der med sin trænergerning i HSV er i en drengeklub, men prøver noget andet, da der på FHK Shell Håndboldskolen også er piger:

“Jeg vil gerne have piger engang imellem, når jeg kun har drengehold i HSV. Det er derfor god afveksling at komme her, hvor der også er nogle rigtig søde og dygtige trænere og ledere, der står bag håndboldskolen.”

Bettina og hendes medtræner, Mark, i færd med at træne deres hold. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

For at en håndboldskole spiller kræver det flere måneders forberedelse. Der er masser af praktiske ting, som skal på plads, og for en træner som Betina er der også ting, der skal styr på inden.

“Jeg er jo lidt gammel, så der er nogle ting, som jeg trækker frem, men jeg har lavet træningsplaner som forberedelse og gjort mig tanker om forskellige ting,” siger Betina og slutter af med at beskrive, hvordan man som træner har det efter en uge på FHK Shell Håndboldskolen:

“Man er glad, selvom det har været en hård uge med mange indtryk. Det er rigtig fedt at give sådan en oplevelse til spillerne, og for mig er det også dejligt at få noget afveksling i forhold til hvad jeg er vant til.”

I forbindelse med FHK Shell Håndboldskole bor Bettina hos sin mor i Børkop.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00