Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

Alt, alt for længe har Fredericias ledighed været for høj, og der er efterhånden fuldstændig udtømt med undskyldninger for at gøre noget ved det. Lige nu er beskæftigelsen høj på landsplan, nogle virksomheder efterspørger arbejdskraft i stor stil, og også derfor kan det undre, at ledigheden i Fredericia ikke ændrer sig mere markant. Det er ikke holdbart.

Måske det er på tide, at vi som politikere kigger mere indad og begynder at tænke i helt nye baner i måden, vi arbejder med beskæftigelsesindsatsen. Godt nok er jobcentret lovreguleret i et totalt uoverskueligt omfang, som dybest set ikke gavner hverken borgere eller medarbejdere, men det er ikke ensbetydende med, at vi som byrådspolitikere ikke kan tage ansvar for at tænke i nye løsninger. Og man kan jo spørge, om vi har råd til at lade være?

Vi skal tage meget mere ansvar for, at vi gør mere af det, der virker – for borgerne og virksomhederne. Vi skal tage ansvar for, at det kan ske smidigt og enkelt, så vi bidrager til at mindske alt unødigt bureaukrati. Vi skal tage ansvar for, at de penge vi allerede bruger på beskæftigelsesindsatsen bruges rigtigt. Og så skal vi tage meget mere ansvar for, at jobcentret tilpasses den virkelighed, virksomhederne er i og den virkelighed borgerne er i.

At beskæftigelsesindsatsen skal være menneskelig, kan ingen være uenig i, for selvfølgelig skal beskæftigelsesområdet ligesom i øvrigt alle mulige andre områder gøres menneskeligt.  Men det der i virkeligheden er opgaven for os som politikere er, hvordan det gøres menneskeligt og vi samtidig får stillet de rigtige krav og sat de realistiske mål.

For Det Konservative Folkeparti er det helt afgørende, at der er et politisk og målrettet samarbejde om, at ledigheden i Fredericia bankes i bund. Der skal være helt konkrete mål for bl.a. borgere ramt af langtidsledighed, unge der bliver ledige, og borgere der har begrænset arbejdsevne. Ledigheden skal ned, og der er ikke flere undskyldninger.