Her til aften var erhvervslivet samlet til generalforsamling hos Business Fredericia i MESSE C. De kunne høre Formand Bent Jensen fortælle om organisationens første fem år, men også om fremtiden, hvor Fredericia skal i arbejdstøjet og så skal der investeres igen.

Klokken 17.30 begyndte de første gæster at ankomme på den røde løber i MESSE C. Det er en af de større dage for byens erhvervsliv – den årlige generalforsamling. Det er netværk, smil, nyheder og året der gik. Efter dagens godt 260 gæster havde nydt et let traktement var det Bent Jensen, der bød velkommen. Som dirigent havde Business Fredericia foreslået, Advokat Mads Thejl Hansen og han blev valgt.

Mads Thejl Hansen styrede slagets gang. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Inden dagsordenens øvrige punkter blev gennemgået roste Mads Thejl Hansen teamet bag Business Fredericia, der har været en afgørende faktor for den ekspansion der har været gennem de seneste år.

Første taler var Formand for Business Fredericia, erhvervsmanden og CEO hos T. Hansen Gruppen A/S, Bent Jensen.

“Der er nu fem år siden Business Fredericia blev stiftet med målet at skabe vækst og gang i byen. Lad os slå fast, jeg synes det har været fem fantastiske år”, indledte Bent Jensen.

Vi er nu placeret i toppen af Dansk Industris måling. Det er vi stolte af.

Bent Jensen, formand for Business Fredericia og CEO hos T. Hansen Gruppen A/S

“Når vi står sammen kan vi nå langt. Det viser opgravningssagen med Fredericia Spildevand tydeligt. Vi nåede et fælles kompromis, hvor både virksomheder og fremtidssikringen blev hørt. For selvfølgelig skal der sikres i fremtiden, men det skal ikke være på bekostning af erhvervslivet. Det er flot og viser vores styrke, at vi nåede en fælles løsning”, lød det fra Bent Jensen.

Formand Bent Jensen på scenen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

“Vi vil gerne have endnu flere til at bosætte sig i Fredericia. Det skal vi gøre i et marked hvor alle kæmper. Men præcis som Business Fredericia er jeg sikker på, at vi kan. Når vi står sammen og fighter for byen, så kan vi alt. Fredericia er ikke længere en by man kører til og fra. Det er en levende by, en by som man lever i”, fortsatte formanden.

Engang var vi skorstenenes by, nu er vi noget helt andet end det. Vi følger udviklingen.

Bent Jensen, formand for Business Fredericia og CEO hos T. Hansen Gruppen A/S

“I maj kommer et byforum. Det er enormt vigtigt for byen i en ny tidsalder, hvor det at drive butik kræver kreativitet og nærvær. Det er ikke kun for butikker, det er også for byudviklingen. Der vil helt sikkert lukke butikstyper, men nye vil komme til”, sagde Bent Jensen til de mange fremmødte.

“Fredericia er et knudepunkt på flere parametre. De seneste år har vi haft en førerposition indenfor lager og logistik. Men skal vi bevare den skal vi forbedre infrastrukturen de kommende år. Vi skal sikre at man kan komme sikkert frem i trafikken. Det er alfa og omega, at vi tager hånd om hvad vi virkelig vil. Det kræver analyser af alt fra broer til veje, så vi ved hvad vi taler om”, fortsatte han.

Fremtiden er lige om hjørnet – og Fredericia må ikke være tøvende.

Bent Jensen, formand for Business Fredericia og CEO hos T. Hansen Gruppen A/S

“Det der er godt for Fredericia, det er godt for mine børn. Sådan tænker jeg oftest. Sådan skal vi også tænke som erhvervsliv. Det er ikke sikkert det sker her og nu, men en gang ude i fremtiden skal det nok ske. Derfor glæder det mig også, at vi ved de seneste budgetforhandlinger indgik en god aftale med Fredericia Kommune og LO. Den har fået mange ledige i arbejde. Så blev dækningsafgiften også sænket, det var en noget for noget. Vi skal derfor også gøre alt vi kan for, at de ledige kommer ind på arbejdsmarkedet”, sluttede Bent Jensen sin beretning.

Formandens beretning blev godkendt med klapsalver og han overlod ordet til revisor Carsten Pedersen fra Brandt Revision.

Det er ramt indenfor skiven

Carsten Pedersen, revisor ved Brandt Revision

Det var en kort og præcis gennemgang af regnskabet, der i år ikke kunne prale af et stort overskud. “Men det er jo heller ikke meningen for en forening som denne”, slog revisoren fast.

Efter gennemgang af økonomien skulle der kigges frem på året der kommer. Det var Direktør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, der stod for denne gennemgang. I stedet for at kigge frem startede han dog med at se tilbage. Tilbage på hvad man satte sig af mål ved foreningens begyndelse.

“Vi ville være Danmarks Nr. 1 på transport og logistik. Vi har haft en række møder, samtaler, topmøder og andet. Det er der kommet rigtig meget ud af. Det her er lykkedes ud over landets grænser. Vi er kommet på landkortet med Taulov”, forklarede Bendix Drejer.

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer og Mads Thejl Hansen lyttede ivrigt til. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Der har været en voldsom vækst i medlemmer, alene i år er mere end fyrre kommet til, så man nu nærmer sig de 800 medlemmer. “Vi er meget positive over, at vi kan komme herop med en kommune af vores størrelse”, slog direktøren fast.

“Et rigtig tæt samarbejde med kommunen og virksomhederne i Fredericia har givet en stigning på Dansk Industris erhvervsklimaliste. Vi får løst rigtig meget i fællesskab, og det er der mange der bemærker. Sidst blev vi nummer 14, nu sætter vi et mål om at blive nummer 10. Men allerede nu er det markant, og det er i fællesskab”, sagde Kristian Bendix Drejer.

Jeg er sikker på, at mange kommuner misunder os for vores samarbejde. Det er guld værd.

Kristian Bendix Drejer, Direktør i Business Fredericia

“Vi vil fortsætte de positive takter. Vi vil fortsætte med transport og logistik. Vi satser på at kunne måle mere iværksætteri. Det er svært, men vi forsøger. Vi vil være i Dansk Industris top 10. Vi vil have 800 medlemmer”, slog direktøren fast.

“Vi vil bevare status som handelsby. Hvis vi lader stå til er der ikke mange handelsbyer i Danmark. Vi vil være en af dem, og det kræver arbejde. Det er også derfor jeg er så glad for det kommende byforum, som byrådet har sat i gang. Det er et signal om, at indre by får tilført flere kræfter. Der kommer rigtig mange gode ting ud af det her”, forklarede han.

“Fredericia skal skabe et epicenter for energi- og klima. Vi er i gang, og vi har et stærkt samarbejde med House of Energy. Det er ikke noget der er opstået i går. Der er mange facetter af det her. Vi kan være en del af de løsninger der skal skabes i fremtiden”, sagde Kristian Bendix Drejer, direktør i Business Fredericia.

Borgmester Jacob Bjerregaard var sidste taler. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Inden generalforsamlingen kunne afsluttes fik Borgmester Jacob Bjerregaard ordet. “Vi blev enige om, at vi skulle skabe et erhvervsforum der trumfede alt andet vi kendte. Det er vel der vi er ved at være. Vi har på fem år skabt et tigerspring”, sagde han blandt andet.

Lige nu er vi et sted, hvor vi kan være meget stolte.

Jacob Bjerregaard, Borgmester i Fredericia Kommune

“I har jo alle vidst i mange år, at der var et potentiale der ikke var indfriet. Det gør vi nu i fællesskab. Vi er igang med at skabe en moderne bosætning og moderne erhverv. Dette samtidig med at vi brager derudaf i Taulov”, fortsatte han.

Nu er den store opgave at holde fast.

Jacob Bjerregaard, Borgmester i Fredericia Kommune

“Jeg er ualmindeligt glad og begejstret for, at vi har fornyet samarbejdsaftalen. I har brug for dem. Vi har brug for dem. Vi har brug for at de udnytter deres store potentiale. Rundt omkring i Danmark har man tabt mange arbejdspladser. Vi har haft en stor vækst, og derfor skal vi have de sidste med. Så jeg ser frem til, at vi får udmøntet samarbejdsaftalen”, sagde Bjerregaard.

Business Fredericias bestyrelse består efter generalforsamlingen fortsat af

 • Bent Jensen, formand, direktør i T. Hansen Gruppen A/S
 • Grete Højgaard, næstformand, adm. direktør i MESSE C samt repræsentant for hotel, restaurant og konferencecentre
 • Ole Mortensen, ejer af Miami og formand for Fredericia Shopping
 • Michael Sønderskov, advokat i Advokatgruppen Fredericia og formand for Fredericia Erhvervsforening
 • Michael Kristensen, direktør i BT Gulve A/S og bestyrelsesmedlem i Fredericia Håndværkerforening
 • Torben Aldershaab, formand for Taulov Transportcenter
 • Carsten Hänel, CEO i Orkla Foods Danmark A/S
 • Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia
 • Morten Nielsen, direktør i Byens Bilpleje

Fredericia Kommune er repræsenteret i bestyrelsen ved:

 • Jacob Bjerregaard (S), borgmester
 • Annemarie Schou Zacho-Broe, kommunaldirektør
 • Pernelle Jensen (V), formand for Erhvervskontaktudvalget

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer