Transportminister Benny Engelbrecht har været i samråd tidligere i dag, men det har ikke givet ham en redning. Det står klart efter at både Enhedslisten og Frie Grønne nu har meldt deres mistillid.

Sagen om manglende klimatal koster med stor sandsynligbed Benny Engelbrecht hans post som minister. Det er i hvert fald det signal Mai Villadsen fra Enhedslisten meget klart har meldt ud efter et gruppemøde.

Lidt over otte har ministeren meldt sin afgang.

– Jeg har gennem hele min ministertid bestræbt mig på at behandle alle så godt som muligt og vise respekt og ydmyghed for embedet. Jeg er stolt af de resultater, vi har nået. Ikke mindst den meget brede aftale om infrastruktur, som reelt udgør en plan for, hvordan vi elektrificerer hele transportsektoren, skriver den nu afgående transportminister i et skriftligt citat.

– Jeg har gjort mit bedste for at belyse den her sag. Jeg har også beklaget forløbet, og jeg er selvfølgelig både ked af og ærgerlig over, at Enhedslisten har valgt at sige, at de ikke har tillid til mig – og på den baggrund har jeg valgt at trække mig som minister.