FHK løber på banen i aften mod Skanderborg på udebane, men på trods af den fredericianske succes, så er der jysk beskedenhed over Jesper Houmark, når man taler med ham.

Meget er sket siden FHK og Skanderborg mødtes, og med FHK briller er det næppe med glæde, at man kigger på de to seneste opgør mod det grønblussede mandskab.

Kampene fandt sted i foråret 2011, hvor FHK var i nedrykningspulje med Skanderborg, der var med i puljen som 1. divisionshold, som kæmpede for oprykning. FHK lagde ud med at indkassere et nederlag på 33-29 i Skanderborg, og kampen i Fredericia blev også med en Skanderborg-sejr, da gæsterne sejrede med 30-32.

Til gengæld er der glæde fra den fredericianske lejr, hvis man spoler tiden tilbage til d. 2. november 2007. FHK havde afskediget Nick Rasmussen, der i dag er træner for Skanderborg, og i stedet ansat René Hamann-Boeriths. De gamle fightende dyder var fundet frem for FHK, som i den gamle Morten Børup Hal vandt 28-30 for øjnene af over 100 FHK-fans, der totalt dominerede kulissen.-

I dag er kulissen en helt anden. Morten Børup Hallen er skiftet ud med Fælledhallen og et skrigende orange gulv, og Fredericia kommer som oprykkere.

Houmark tror på chancen

Fredericia er på alles læber. Nationale medier hyldede tilbagekomsten i Ligaen, og den start FHK har haft har ikke gjort hypen mindre. FHK er på en slutspilsplacering, og har slået flere slutspilsbejlere, der på papiret er bedre end Skanderborg.

Det får dog ikke Jesper Houmark til at springe i med begge ben og udråbe FHK som favoritter.

“Den må Skanderborg tage på sig. De var i slutspillet sidste år, og har næsten ikke skiftet ud på deres hold. De fleste af vores spillere spillede 1. division sidste år, så med det sat op mod Skanderborg er der ingen tvivl om, at de er favoritter,” siger Jesper Houmark og slår fast:

“Jeg tror altid på vores chancer, ellers skulle jeg finde et andet job. Vi har stor tro på egne evner, men vi er ydmyge og man skal huske, at vi altså er oprykkere og at der kan komme udfald.”

Sidst FHK var i aktion var fredag d. 1. november, og tiden siden den kamp er blevet brugt konstruktivt.

“Vi har fået trænet godt igennem. De spillere, der var småskadet inden Århus-kampen, er kommet endnu bedre med og vi er derfor klar til på den front at give Skanderborg kamp til stregen,” forklarer Jesper Houmark og kommer ind på, hvilken opgave det er, der venter FHK:

“Skanderborg vil formentlig gerne ud at gentage deres slutspilsplads fra sidste år. De har holdt fast i sidste sæsons trup, og vi skal særligt holde et vågent øje med spillere som Morten Balling og Jonas Samuelsson, og så skal vi undgå at skyde Kristoffer Laursen varm. Ellers har vi fokus på os selv og i særdeleshed vores forsvar så vi kan få løbet en masse kontraer.”

Til kampen venter der stor opbakning til FHK. HK Ultras sender en fyldt bus med 58 fans af sted, og i hallen ventes der at støde flere til.

“Det betyder rigtig meget for os. Det betyder faktisk så meget, at det ville blive et tema, hvis de ikke kommer og det er ment som en cadeau, da vi er blevet vant til den store opbakning vi får uanset hvor vi spiller,” siger Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem Skanderborg og FHK klokken 20:00, og opgøret kan følges live i tekst på Fredericia AVISEN.

Skriv et svar