Byens virksomheder har det meget svært for tiden. Kunderne bliver væk – og det giver meget svære kår. I byrådet har man gjort en række tiltag, eksempelvis har man sat turbo på det kommunale byggeri, så man den vej igennem kan få penge ud til de lokale virksomheder. Den beslutning har vi taget en snak med politisk ordfører for Socialdemokratiet, Steen Wrist Ørts, omkring.

“Byrådet har sagt til vores forvaltning, at de bare skal gå i gang med alle de anlægsprojekter der ligger. Det er bare spaden i jorden hurtigst muligt, så vi får noget likviditet og omsætning ud i vores erhvervsliv her i Fredericia. Det er jo ikke ubetydelige mængder, især indenfor jord og beton. Der er ingen grund til at vente, alt det der kan komme igang, det skal bare i gang”, fortæller Wrist.

“Det helt store anlægsprojekt på cykelstier er på Kolding Landevej. Det er i gang og de graver på livet løs. De har også allerede asfalteret på noget af strækningen. Men der er ingen grund til at de går i pause med det, vi skal bare bygge igennem. Alt det vi kan få i gang i samfundet, det skal bare i gang”, fortsætter han.

Detailhandlen får ikke del i de penge, hvad kan man gøre for dem?

“Jeg er meget bekymret for vores detailhandel og andre ting, for der er mange udfordringer i denne Corona-tid. Men det er klart, at detailhandlen boner ud lige nu. Jeg noterer mig med glæde den folkelige opbakning der er, særdeles på de sociale medier, til at få gang i vores lokale restaurationsliv. Jeg bliver så glad når jeg ser borgerinitiativer der går i de retninger”, svarer Steen og fortsætter:

“Vi har brug for, at vi har et aktivt byliv efter Corona. Så det der er min klare bøn er, at man efter Corona også husker at bruge vores lokale forretninger. Det er der virkelig brug for. Jeg er bekymret, det er jeg. En ting er at lukke et samfund ned. Det kræver mod og politisk gennemslagskraft, hvilket jeg synes vi har en regering der til fulde udstråler, men den der beslutning om at sætte igang igen, når det vurderes at det er sikkert at vi igen kan mødes og tage på arbejde. Jeg har fuld tillid til, at vi har dygtige myndigheder der kan finde ud af det. Men det kræver også, at vi som befolkning bakker op og fortsætter med den tillid til myndighederne. At vi starter op, går ned og spiser på restauranten lokalt, handler i midtbyen lokalt. Det er der virkelig brug for vi gør. Mere end nogensinde før”.

“Man skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger generelt. Vi skal vise hensyn, tage afstand og vakse fingre. Jeg har også været nede at handle. Jeg kan godt se at der er folk og lidt omsætning, men det er slet ikke som det plejer at være. Jeg kan også se, at små specialbutikker forsøger med forskellige initiativer, som eksempelvis at levere en flaske vin eller rom på dørtrinnet. Der skal dælme køres mange ture før at det giver den tidligere omsætning”, lyder det afslutningsvist fra Socialdemokratiets politiske ordfører, Steen Wrist Ørts.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer