De kommende beboere i ejerlejlighederne Langebro kan se frem til at flytte ind i et boligbyggeri med spændende samtidskunst.

I en opgang i Kanalbyen i Fredericia er kunster Peter Holst Henckel i gang med at skabe et seks etager højt værk på væggen med inspiration fra vandplanter. Også gulvet i opgangen er ved at blive forberedt til at blive udsmykket efter kunstnerens anvisning – med et special-fremstillet underlag skabt med inspiration fra sandkrusninger på havet bund. I de to nabohuse skaber kunstneren to andre værker med hver deres særpræg og gulvfarve. Også her vil inspirationen være havet, som ligger lige uden for vinduerne.

Kunstneren er udpeget i samarbejde mellem Kanalbyen, Statens Kunstfond og bygherren A. Enggaard A/S.

Afdelingsleder Palle Priska, A. Enggaard.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

”Da vi så skitserne til Peter Holst Henckels værk, var vi hurtigt med på ideen om, at der skulle være et unikt kunstværk i hver af de første tre opgange i Langebro. Kunsten giver beboerne noget helt særligt at komme hjem til hver dag, som formentlig ikke findes andre steder i verden. Når man så kombinerer det med en spændende ny bolig, et godt udemiljø, havet med marsvin og Lillebæltsbroen lige uden for døren, så har man, for mig at se, en god grobund for livskvalitet”, siger afdelingschef i A. Enggaard A/S Palle Priska.

John Schmidt Rasmussen og Jette Rahbek Jensen glæder sig til at flytte ind i de nye rammer i Langebro i starten af det nye år.
Foto: Kanalbyen

Kommende beboere glæder sig til at bo med kunst
Skitsen til det første værk blev afsløret tirsdag, med besøg fra de kommende beboere i Langebro, heriblandt ægteparret Jette Rahbek Jensen og John Schmidt Rasmussen.

”Det er en drøm, der går i opfyldelse, og det er endnu mere tiltalende nu, hvor vi har set oplægget fra kunstneren”, fortæller Jette Rahbek Jensen.

”Og det er en god idé med vandplanterne. Det giver det enkle udtryk, som vi godt kan lide. Vi er ikke så meget til blomstret tapet og spraglede farver. De forskellige farver på gulvet er også en god ide. De kan ses udefra, så det bliver nemt at finde hjem fra byen”, siger John Schmidt Rasmussen.

”- Og nemt for børnebørnene at finde det rigtige hus”, supplerer Jette Rahbek Jensen

Henrik Troelsen, Middelfart Sparekasse.

Lokal sparekasse med som samarbejdspartner
Finansieringen af det første værk er løst i samarbejde med Middelfart Sparekasse, der også har en lokalafdeling i Fredericia:

”Kanalbyen er et utroligt spændende projekt, som er af stor betydning for hele Fredericias udvikling. Vi har bakket op om byens udvikling i over 25 år, og derfor er det oplagt for os at være med til at berige Kanalbyen. Fra vores afdeling har vi direkte udsigt til området, og jeg glæder mig hver dag over at se, hvordan bydelen stille og roligt vokser frem,” siger Henrik Troelsen, afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse i Fredericia.

Værket kan opleves i starten af det nye år, når der er indflytning i Langebro.

http://perhaps.dk/