Erhvervsminister Simon Kollerup har frigivet den kontracykliske kapitalbuffer, hvilket giver bankerne flere muligheder for fleksibilitet. Hos Spar Nord i Fredericia er man klar til at hjælpe, men samtidig slår man fast, at der ikke er tale om en nødpakke – så alle virksomheder kan ikke forvente en blankocheck.

“Den finansielle sektor er generelt sund og robust. Derfor er jeg også glad for, at den finansielle sektor har givet udtryk for, at den er indstillet på at løfte sit samfundsansvar og vil udvise velvillighed og fleksibilitet i forhold til at finde løsninger for de danske virksomheder, der lige nu har midlertidige likviditetsudfordringer. Det mener jeg, at sektoren er i stand til, fordi institutterne er velpolstrede, og de gældende regler giver mulighed for den slags fleksibilitet i en situation som denne, uden at det vil føre til kritik fra Finanstilsynet”, siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Den melding vækker glæde hos Spar Nord, men man skal ikke forvente at kunne hente penge uanset hvad, slår direktør for kommunikation og innovation hos Spar Nord, Ole Madsen fast. 

“Det er en lidt forenklet måde at se det på. Det er ikke en nødforanstaltning på den måde. Buffer eller ej vil det være en vurdering af den enkelte virksomhed og hvordan den er stedt. Kredithåndværket i den her tilspidsede situation med mange typer virksomheder der kan få problemer er, at kigge individuelt for virksomhederne. Eksempelvis hvilket likviditetsbehov det kan give? Er det forsvarligt at der findes en løsning? Man må ikke forveksle det her med en foranstaltning hvor alle virksomheder har fået en blankocheck til at forlænge likviditeten”, forklarer han.

“Det er i alles interesse, at virksomhederne kommer levende ud. Bankernes opgave er at se kontruktivt og løsningsorienteret på situationen. Er der tale om en eksistenstruende situaiton, så kan vi ikke garantere den fremtidige eksistens. Det er ikke bankernes opgave, det er politikernes opgave at lave nødpakke, hvis det skal ske”, fortsætter han.

“Det er fra og med nu, at det kan blive rigtig alvorligt. Indtil videre har det i højere grad været koncentreret til afgrænsede brancher som turisme, underholdning og transport. Den næste fase med nedlukningen af samfundet får bredere konsekvenser. Det vil få betydning for hvornår folk tager pungen op af lommen. Det kan afføde pres på omsætningen i mange typer af virksomheder. Det er først fra mandag spillereglerne gælder, så vi ved endnu ikke hvor alvorligt det er. Men vi forventer at det bliver meget alvorligt”, forklarer direktør for kommunikation og innovation hos Spar Nord, Ole Madsen

Lokalt er man klar til et tæt samarbejde

“I den her situation er der stort behov for at være over sitationen. Man skal hele tiden være opmærksom på hvordan ens forretning udvikler sig. Man skal være i tæt dialog med sin rådgiver, revisor og andre relevante rådgivere – og man skal tage det alvorligt som en ekstraordinær situation. Det er jo fra den ene dag til den anden at få sat en prop i omsætningen. Men det vil stadig bero på en individuel vurdering. Det er per definition en uforskyldt problematik, men det er desværre sådan, at det kan være eksistenstruende. Vi kan ikke garantere alle en forlængelse af likviditeten, men vi vil forsøge at hjælpe i det omfang det er muligt”, siger Filialdirektør for Spar Nord i Fredericia, Torben Ploug.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer