Esben Kolind Laustrup tiltræder 1. juli 2019 som ny administrerende direktør i Bankdata. Udskiftningen på ledelsesposten sker for at udvide direktionen og styrke kunderelationerne endnu mere.

”Bankdata er et stærkt og værdiskabende fællesskab. Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata”, siger formand for Bankdatas bestyrelse Karen Frøsig.

Udvidelse af direktionen

Samtidig med Esben Kolind Laustrups udnævnelse udvides direktionen med en direktør for udvikling. Det bliver Bankdatas nuværende administrerende direktør Claus Hjort Bjerre, der fortsætter i den stilling. Med det nye direktionsmedlem genskaber Bankdata sin organisatoriske treklang af direktører. Direktionen vil fremover består af adm. direktør Esben Kolind Laustrup, direktør for Udvikling Claus Hjort Bjerre og direktør for Drift & Compliance Lene Weldum.

Nysgerrig på finanssektoren

Esben Kolind Laustrup er uddannet økonom med fokus på finansiering og corporate finance og kommer til Bankdata med mere end et årtis erfaring med digital og teknologisk udvikling, bl.a. fra TDC. De seneste tre år har han været direktør for Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier, hvor han har medvirket til at udvikle forretningerne både kommercielt og digitalt. Jyllands-Posten havde i 2018 sit bedste resultat i mange år.

Han glæder sig til at fortsætte arbejdet med den kurs, som allerede er sat for Bankdata.

”Omdrejningspunktet for mit eget arbejdsliv indtil nu har været at arbejde med virksomheder med langvarige kundeforhold under digital transformation af både processer og produkter. Jeg glæder mig derfor til at fortsætte videreudviklingen af Bankdata sammen med de mange dygtige medarbejdere, der hver dag brænder for at gøre en forskel for vores kunder”, siger Esben Kolind Laustrup, som dog ikke tidligere har arbejdet i finanssektoren.

”Qua min uddannelsesmæssige baggrund har jeg altid været interesseret i den finansielle sektor. Udover at den er fagligt interessant, er det også en sektor med afgørende betydning for samfundet. Finanssektoren har i de sidste mange år gennemgået en omfattende transformation mod digitale løsninger. Og jeg tror på, at IT-platformen og den kundeoplevelse, vi formår at skabe, er helt afgørende for konkurrenceevnen fremadrettet for de ni pengeinstitutter, der ejer os”.

Styrket fokus på it-udvikling

Bestyrelsesformand Karen Frøsig udtrykker samtidig glæde over at kunne beholde Claus Hjort Bjerre i direktionen.

”Claus er en stor kapacitet inden for it-udvikling og jeg er derfor taknemmelig for, at Claus har takket ja til at varetage den nyoprettede stilling som direktør for udvikling”, forklarer hun.

Claus Hjort Bjerre selv udtaler, at han også er tilfreds med løsningen.

”Jeg brænder rigtig meget for at udvikle nye gode og stabile it-løsninger, der flytter forretningen i bankerne. Det er, hvad jeg har arbejdet med stort set hele mit liv, og jeg glæder mig til at vende tilbage til den rolle. Bankdata har en unik position som den største af de tre uafhængige datacentraler i Danmark, og den position forpligter”, lyder det fra Claus Hjort Bjerre.

CV for Esben Kolind

2018-2019        Bestyrelsesformand, Infomedia

2016-2019        Bestyrelsesformand, Watch Medier

2018-2019        Direktør, JP/Politikens Erhvervsmedier

2016-2019        Direktør, Jyllands-Posten

2014-2016        CEO TDC Hosting

2013-2014        TDC, Vice President Strategy & Technology

2010-2013        CEO, Companymobile (TDC datterselskab)

2005-2010        TDC, Flere roller, afsluttende som afdelingschef i TDC, operation

2005                Udpeget som fremtidig erhvervskomet på Berlingske Nyhedsmagasin Talent 100-liste

2005                Cand. Oecon fra Aarhus Universitet

Om Bankdata:

Bankdata er en af de største finansielle it-virksomheder i Danmark.  Vi ejes af 9 danske pengeinstitutter, der også er vores kunder. Vores formål er at sikre udvikling og drift af totale it-løsninger samt at levere support og sikkerhed til kunderne, som er Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Ringkøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Sydbank. Bankdata har eksisteret siden 1966 og beskæftiger ca. 700 medarbejdere med primært en bank- og it-faglig baggrund.  Hovedsædet ligger i Fredericia og vi har udviklingscentre i Silkeborg, Århus og i Gurgaon i Indien.   

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?