Sydøstjyllands Politi fremstiller i løbet af onsdag eftermiddag to mænd i grundlovsforhør i Retten i Kolding, som er henholdsvis 16 og 29 år. De to blev tirsdag anholdt ved en politiaktion i Fredericia.

De to mænd er tilknyttet bandemiljøet i Fredericia, men hvad de er sigtet for, vil politiet ikke udtale sig om. Derfor vil anklagemyndigheden også af hensyn til den videre efterforskning anmode Retten i Kolding om, at grundlovsforhøret holdes for dobbelt lukkede døre.

Politiet har øgede indsats for at holde bandemiljøet i Fredericia i skak, så almindelige borgere kan færdes frit og trygt i fæstningsbyen.

– Derfor lægger vi massivt pres på de forskellige miljøer og bandegrupperinger i Fredericia, som er en forebyggende indsats mod, at de får fodfæste i byen, udtaler politiinspektør Brian Voss Olsen fra Task Force Vest, som er en særlig enhed, der efterforsker rocker- og bandekriminalitet.

Politiinspektør Brian Voss Olsen ønsker ikke at udtale sig om tirsdagens aktion i Fredericia.

Ingen klubhuse i Fredericia

Indvandrerbanden ‘Black Army’, som har rod i Vollsmose på Fyn, har tidligere været ude i medierne med, at de ville åbne en afdeling i Fredericia. Indtil videre er det ikke lykkedes dem at finde fodfæste i Fredericia.

Rockerklubben Devils Choice MC, der er supportklub til Hells Angels Denmark og Cobra MC, som var officiel støttegruppe til Bandidos, har tidligere haft klubhuse i Fredericia. De er også forsvundet fra gadebilledet.