Æg, sukker, mel, modne bananer og smeltet chokolade. Mærker du også kagetrangen komme snigende? Så er det ikke så underligt endda. For der er selvfølgelig tale om nogle af de ingredienser, der hører til den klassiske banankage. En simpel og velkendt opskrift, som ifølge nye tal fra Arla, er sønderjydernes absolutte favoritkage. Med hele 188.734 søgninger på arla.dk er banankagen den mest søgte kageopskrift.

Danskerne elsker kage. Det er en kendsgerning, som det populære tv-program ”Den Store Bagedyst” slår fast år efter år, når knap en million danskere sætter sig til rette ved fjernsynet for at se på amatørbagere, der bager med fondant og tempereret chokolade. Men sønderjydernes kageglæde er også tydelig at se på arla.dk. Generelt viser tallene, at vi sønderjyder søger mere på kage end på mad, når vi leder efter opskrifter.

Fra 2017 til 2019 var den meste besøgte opskrift på Karolines Køkkens opskriftsside banankagen, der blev besøgt af knap 189.000 sønderjyder. Det viser nye tal fra Arla, der dermed slår fast, at sønderjydernes klare favoritkage er banankage.

”På trods af at danskerne elsker at se amatørbagere udfordre sig selv med avancerede bageteknikker som isomalt og marcipanovertræk, er det fortsat en klassiker som banankagen, der er danskernes favorit,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år, og forklarer, at det blandt andet kan skyldes kagens simple opskrift:

”Jeg tror, at den primære årsag til, at vi vender tilbage til den klassiske kageopskrift er, at vi sjældent har tid til at stå flere timer i køkkenet, når vi har inviteret gæster over til eftermiddagskaffe. Det handler nok også om, at vi har de fleste ingredienser liggende i forvejen – og så er det jo oplagt at lave de overmodne bananer om til en lækker kage, der grundet bananerne ovenikøbet holder sig frisk og fugtig i lang tid.”

Banankage, chokoladekage og drømmekage er sønderjydernes yndlingskageopskrifter

Det er dog ikke kun de mange besøg på banankageopskriften, der afslører, at vi sønderjyder foretrækker traditionelle kageopskrifter. Det kommer også til udtryk i de næste kager på listen. For udover at søge på banankage, har mere end 123.000 sønderjyder nemlig besøgt opskriften på en nem chokoladekage, mens hele 108.248 sønderjyder har besøgt drømmekagen fra Brovst.

”De klassiske kager som chokoladekage, gulerodskage og drømmekage er opskrifter, vi tager med os fra barndommen, og som minder os om mors bagekunst. Derfor er det opskrifter, vi bliver ved med at holde fast i. Og så kender danskerne vores opskriftsside, og ved, at det er et sikkert sted at gå hen, hvis man er på udkig efter en simpel og klassisk kageopskrift, der falder i de fleste gæsters smag,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Leave a Reply