Fredericia AVISEN har sat Jonas Dal i stolen for at høre om interessen for fodbold, karrieren og ikke mindst, FC Fredericia. Vi er nu kommet til tredje afsnit, hvor han fortæller om sit forhold til Red Pride og de ture, som FC Fredericia er på i USA, hvor man i sommer fandt angrebsesset, Steven Enna.

Jonas Dal er meget passioneret omkring det han foretagerog sig, men han gør det ikke alene. Bag sig har han familien, der er at finde på stadion gang på gang og han har også taget fanklubben Red Pride til sig.

“Det er ikke kun mig, der gør det her. Det er også familen, og jeg er et familiemenneske og det skal spille sammen. Når jeg gør noget, så handler det også om, at jeg gør det med menneskerne omkring mig, det er familien i det her tilfælde sammen med spillerne, staben og Red Pride, der er til alle kampene. De brænder for det de har sat igang. Den måde Red Pride synger og hepper på os i en hel kamp er uvurderligt og når jeg kan mærke den passion fra folk, der holder med os, så kan jeg kun involvere mig i det og give udtryk for hvor meget jeg værdsætter det. Det får mig og spillerne til at føle, at vi er mere værd end at spille en fodboldkamp,” siger Jonas Dal, der mener opbakningen i FC Fredericia er på Superliga-niveau:

“Da jeg startede her, så stod der ikke ret mange nede i hjørnet. Hvis man kunne høre nogen var det udebaneholdets fans. Nu ser vi i dag, at når vi er på udebane, overdøver vi eksempelvis Hvidovres fans i den sidste kamp før pausen. Det med, at vi gik til pause og lå på førstepladsen og vi kunne fejre det med nogen, er uvurderligt. Det er fedt at kunne glædes med andre.”

Flere gange i Jonas Dals tid i FC Fredericia har han været i USA med assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard, men hvad er det egentlig for nogle ture de er på? Det spørgsmål stillede vi Jonas Dal.

“Det er en, der hedder Alex, som har de camps for trænere, sportsdirektører og lignende for klubber, der primært kommer fra Skandinavien. Nogen spillere bliver inviteret til at komme med og andre betaler for det. Så ser vi dem træne og i kamp, og vi kan så udtage dem til at komme med til Fredericia i en periode, og det var det, der skete med Steven Enna,” siger Dal og kommer ind på, hvad det var man så i Enna på USA-turen:

“Især Morten så en spiller, der var dygtig til at afslutte.Vi kunne se det råmateriale vi ville få, hvis vi fik Steven med hjem. Med hans afslutningsfærdigheder, som vi så med de kasser han lavede, og hans statur og måden han header på, der mente vi, at der var så meget råmateriale, at vi kunne gøre det til noget spændende. Vi kan se, når han spiller, at vi skal råbe ekstra til ham, for at få ham mere på plads. Sådan er det, men vi ser en adræt spiller, der kan nogle ting de andre ikke kan og hvis han lærer noget af det de andre kan, så har vi en målscorer i svøb,” forklarer Jonas Dal.

https://andresens-vvs.dk
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer