Fredericia AVISEN er over den seneste tid faldet over navnet ‘Baghuset’, men vi har ikke rigtig kunne finde ud af, hvad det helt præcist var.

Vi har derfor taget et smut forbi det sjove lille farverige hus i Prinsensgade 10 B, og fået en kort snak med indehaver Mariel Møhlenberg og brugeren Poul Zielke om, hvad der sker inde bag husets fire vægge og om hvad de kan tilbyde fredericianerne og hvad fredericianerne kan tilbyde dem. 

“Det er et spirituelt fællesskab og et sted jeg startede, fordi at jeg ikke selv havde et sted at gå hen, uden at det skulle koste bondegård,” Mariel Møhlenberg, Indehaver

Udefra gaden syner det ikke af meget, men når man træder indenfor, åbner Pandoras æske sig med et stort udvalg af forskellige kreative og spirituelle tiltag. Jeg bliver modtaget af Mariel som driver stedet og af Paul som er bruger og som hjælper Mariel med alt det praktiske. Vi starter med en kort rundvisning i huset, hvor man hurtigt bliver draget ind i den spirituelle stemning som ”hersker” på stedet. Man mærker hurtigt, at det er den gode stemning og energi, der er i højsædet, langt fra den materialistiske tangegang, der suser forbi lige udenfor det lille hus.

“Det er et spirituelt fællesskab og et sted jeg startede fordi, at jeg ikke selv havde et sted at gå hen, uden at det skulle koste en bondegård. Jeg kunne sagtens finder stederne, men det kostede alt for meget, smiler Mariel. Her betaler vi 250 kr. om året for at være medlem og det bliver det ved med, siger Mariel.

“Jeg ønskede mig bare et sted, hvor jeg kunne være sammen og snakke med andre ligesindede og dermed gør brug af hinandens erfaringer. Det handler ikke om det enkelte individ, men om den interaktion man har med hinanden – det er for mig væsentligt siger, Mariel og Paul tager over, vi kommer her med hjertet og taler udfra hjertet. Egoet lader vi blive derhjemme,” fortæller Paul.

“Vores ønske i det hér er, at alle mennesker skal finde deres eget ståsted og lykke,” siger Mariel. 

Lige indenfor døren sidder Mette og restaurere gamle møbler, som hun sælger videre og et par meter længere fremme er der en super hyggelig Air BnB-lejlighed som bliver lejet ud til diverse, musikere som spiller i byen og ude i gården sidder Mariel og er kreativ med det drivtømmer, som hun finder på Østerstrand. Herefter går vi op på første sal, hvor der åbner sig et stort smukt rum med sjove ting og sager. Et rum, hvor man godt kunne bruge et par dage på at kigge efter i sømmene.

“Der sker rigtig meget hernede i disse tider og vi arbejder på at få nogle faste åbningstider. Vi har jo Mette i underetagen samt vores behandlere som bl.a. arbejder med Trance-healing/hypnose, Englekort/englehealing, håndlæsning/blindtegningstydning og Hawaiiansk Healingsmassage og vi overvejer meget kraftigt, at have åbent mere fast og hvilket forhåbentlig også snart kommer til at ske,” siger Mariel.


Hvad gør man, hvis man gerne vil se, hvad I går og laver?

“Det smarteste er nok at tage fat i mig. Det er mig der ved, hvilke grupper vi har inde og jeg får “kunderne” pejlet ind på, hvad de godt kunne tænke sig. Vi tager jo f.eks. også imod mennesker som godt kunne tænke sig at lave en gruppe. Så hvis man sidder derhjemme og brænder inde med en god idé, som kom ind og tag en snak med mig. Ellers vil jeg opfordre folk til at kigge herned på Lørdag, hvor vi holder åbent og få en snak med enten mig eller Poul,” slutter Mariel. 


‘Baghuset’ holder åbent hus lørdag den 10 November fra kl.11 – 16.00.

Er du nysgerrig på den spirituelle verden eller har du bare lyst til at udfolde din kreative side, så kan du kigge indenfor til åbent hus i Baghuset. Hvor du bl.a. ville kunne få prøvebehandlinger i Trance-healing/hypnose, Englekort/englehealing, håndlæsning/blindtegningstydning og Hawaiiansk Healingsmassage til billige penge og hvor der vil være gratis meditation ved Mariel og oplæg “Er det muligt, at blive et endnu bedre menneske” af Poul. 

Fredericia AVISEN var super inspireret hele vejen igennem vores samtale med Mariel og Poul og vil gerne opfordre alle til at komme forbi ‘Baghuset’ på lørdag og med garanti få én på opleveren. 

Annonce