Sagen om Fredericia Spildevands store gravearbejde kan måske blive løst på fredelig vis, med det dialogmøde der er blevet indkaldt med. For Bjarne Wetche er det på tide, at dialogen åbnes – og han glæder sig til at få talt tingene igennem.

På Vesterbrogade finder man Wetches Bageri, og umiddelbart ude foran butikken er der parkeringspladser, så man kan smide bilen imens man handler brød og kager. Men i løbet af den kommende tid vil der, hvis ikke planerne ændres, blive lavet markant om på dette.

Det fik Bjarne Wetche og de andre erhvervsdrivende i området til at lave et opråb, et opråb der har båret frugt – i hvert fald noget af vejen. Der er blevet indkaldt til et fælles dialogmøde mellem Fredericia Kommune, Business Fredericia og Fredericia Spildevand.

Fredericia AVISEN besøgte Bagermesteren på Vesterbrogade, og fik en snak med ham og Formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen, om hvilken betydning det nuværende forslag har, og hvad en konstruktiv dialog kan medføre.

“Jeg forstår godt, at vi skal have nye kloakrør, så jeg anfægter slet ikke nødvendigheden af arbejdet. Men vi er havnet i en uheldig situation i denne sag, hvor den manglende dialog har skabt utryghed for os her på Vesterbrogade”, siger Bjarne Wetche og fortsætter:

“Men nu er der åbnet for en dialog, og det er vi meget glade for. Vi går meget positivt ind i den dialog, og så forventer jeg at Fredericia Kommune og Fredericia Spildevand gør det samme, og at de har en vilje til at lytte til vores bekymringer”.

“Dialog har uden tvivl været en mangelvare”, supplerer Ole Mortensen og fortsætter:

“Det er meget uheldigt, at vi kommer på bagkant på den her måde, men set i lyset af, at der nu er åbnet for en konstruktiv dialog, ja så tror jeg også på at vi kan få en positiv udgang fra det her, et positivt resultat som alle, både borgere, Fredericia Spildevand, de erhvervsdrivende og borgerne kan se sig selv i”.

Ikke kun for de erhvervsdrivendes skyld

Som Bjarne indledte med, at han slet ikke modstander af gravearbejdet, som han har fuld respekt for nødvendigheden af. De erhvervsdrivende i området har foreslået, at der bliver arbejdet om natten også, og det er altså ikke kun til forretningernes fordel, slår Wetche fast.

“Det er noget der skal laves, for det er for alles bedste – og det må nu engang til enhver tid være det bedste. Når vi foreslår at arbejde om natten også, så er det ikke kun for vores egen skyld, igen er det også for almenvellets skyld, for de omkring 6.000 biler der kører hver vej dagligt bliver også generet af arbejdet. Så det må jo være i alles interesse at gøre det hurtigst muligt”, lyder det fra Bjarne Wetche.

“Vi kender ikke de mulige konsekvenser der måtte følge med, men én ting er sikkert: Det vil få konsekvenser. Der kan vi kigge lige over til Middelfart, hvor forretningerne i skoven ved Den Gamle Lillebæltsbro lider, fordi den er lukket. Så det vil have konsekvenser, vores arbejde er nu gennem dialogen at få minimeret dem”, siger Ole Mortensen.

Trafik skaber kunder

Det virker næsten helt klichéagtigt at skrive, men for at der kan drives en forretning er der nødt til at være et kundegrundlag, og for Bjarne Wetche, såvel som alle andre forretningsdrivende er trafik en central faktor for at skabe en omsætning.

“Det står jo på side 1 om at åbne en forretning, at der skal være kunder”, siger Ole Mortensen med et grin, inden Wetche følger op:

“Vi bor jo på en vej med gode parkeringsforhold og så tilmed en af de helt store indfaldsveje. Det er mit eksistensgrundlag. Tager man det fra os hernede, så bliver jeg jo nødt at spare penge et sted, og det kan kun være på medarbejdere”.

“Jeg har meget lidt lyst til at skulle afskedige nogen af mine omkring tyve medarbejdere hernede, for de er alle super dygtige. Det er også derfor jeg ser så meget frem til den kommende dialog, for jeg tror på at vi kan finde en bedre løsning for alle parter, end det forslag der er på bordet nu. Jeg glæder mig til, at vi kan sætte os ned og få en konstruktiv dialog”, fortsætter Wetche.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d