Fredericia AVISEN har været så privilegerede at få lavet en signatur cupcake af den kommende deltager til den store Bagedyst på DR1, Marianne Bjerring Hansen. Men hvad ligger bag en deltagelse i det populære program? Læs med her.

“Ovnene tændes, og piskerisene lægges klar, når ’den store Bagedyst’ vender tilbage og de ti nye deltagere får mundvandet til at løbe i de danske stuer”. Sådan skriver DR1 i en pressemeddelelse. Men før det store og populære program den store Bagedyst løber af stablen, er der gået meget tid med casting. Vi møder 40-årige Marianne Bjerring Hansen til en snak om at deltage i den store Bagedyst.

“Jeg har altid været fan af programmet”, starter Marianne og fortsætter, “Jeg blev faktisk først vild med at bage, da jeg fik min søn Anton”. Marianne var på det tidspunk meget aktiv på en side der hed minmave.dk, og fulgte med glæde de mange billeder af kager og opskrifter, der blev lagt op. Hun prøvede selv flere af opskrifterne og husker hendes første kage, hun prøvede med fondant. “Det var en fondantkage med Toblerone og hindbær, senere udvidede jeg interessen løbende”, siger Marianne. Hun oplever, at hendes interesse for bageri begynder at forfølge hende på nettet i reklamer og lignende, så der er masser af inspiration at tage fat i.

Marianne bliver så stor fan af Den Store Bagedyst, at hun ser nogle af programmerne flere gange, og faktisk selv laver den hemmelige udfordring hjemme i eget køkken. Tankerne om at komme med i programmet gør, at Marianne faktisk kommer til casting i 2016-udgaven, den hun kommer desværre ikke med. Marianne kommer fra det, og først til den kommende udgave af bagedysten vælger hun at ansøge og går igen videre til casting.

“Til casting skal man komme med en kage. Vi får at vide, at niveauet er højt, så man skal komme med en kage, som man har lagt nogle tanker bag”, siger Marianne. Snart sidder Marianne med sin kage til casting i Aarhus hos DR. Der er seks startcastings, fordelt på tre i København, og tre i Aarhus. Der er ca. 35-40 bageglade danskere med til hver casting. Her bliver ti valgt fra, som udover at skulle vise sin bagekunst og så får de en lille skærmtest for at se om deltagerne duer i tv-formatet. Efter første casting, som afsluttes på en fredag, får Marianne allerede en opringning mandag med beskeden om, at hun skal videre i endnu et castingforløb.

Fredericia AVISEN cupcake
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Næste skridt mod deltagelsen går gennem en slutcasting i Aarhus, hvor der skal bages live i et skolekøkken. Der er to gange 12 konkurrenter tilbage om de eftertragtede pladser. “Her prøvede vi noget a la den hemmelige udfordring, som man kender fra den store Bagedyst, og igen stod den på små interviews foran kameraet”, siger Marianne.

Til Mariannes store held er hun ikke kameraforskrækket, og hun virker som en kvinde med fødderne solidt plantet i kagedejen. Det har nok, udover, selvfølgelig bagetalentet, været årsagen til, at hun kom gennem nåleøjet og endnu engang modtog et positivt opkald. Udover Marianne nu skulle være med i den store Bagedyst tikkede beskeden ind to dage før Marianne og hendes mand Carsten Andersen skulle giftes.

Drømmen om at komme med i programmet var nu nået, og foran lå mange timer med bagværk og perfektion. “Man kommer ikke sovende til at være med i Den Store Bagedyst, det er hårdt arbejde”, siger Marianne.

Fredericia AVISEN cupcake
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Hvad havde jeg nu rodet mig ud i. Jeg havde ikke tænkt over hvor mange seere programmet har, men jeg var mega glad og stolt over at skulle deltage i mit yndlingsprogram”, siger Marianne.

For Marianne var det ikke svært at fokusere på opgaven, selvom det var en surrealistisk oplevelse at træde ind i det velkendte telt på Clausholm Slot. “Selve teltet er lidt som at være i en boble. Alle går op i det. Det var en vild følelse endelig at stå i det telt, jeg havde set så mange gange, så den første bagning var lidt speciel”, siger Marianne.

Når Marianne ikke toner ud på skærmen, er hun mor til Anton og bor i Børkop. Hun er gift med Carsten, som også har to bonusbørn, der er med i familiepuljen. Marianne er til dagligt pædagog på Englystskolen i Børkop.

Fredericia AVISEN cupcake
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Den Marianne, som Fredericia AVISEN møder over en kop kaffe, er allerede ret scenevant og kender rutinen af, at nu skal der tages et foto. Alt er hemmeligt omkring konkurrencen, alt er filmet. Det eneste vi kan gøre som seere er at følge med og se hvordan det går.

Held og lykke Mariannne og tak for kaffe og cupcakes.

Første afsnit ruller over skærmen lørdag den 29. september klokken 20 på DR1.

Annonce