I sidste uge blev de røde bryster i Røde Mors logo censureret af Facebook, da VejleMuseerne ville annoncere. Det fik kunstnerkollektivets nok mest kendte medlem, Troels Trier, til at skraldgrine! Selv efter 40 år var det stadig muligt for de gamle anarkister at provokere.

Til omvisningen fortæller udstillingsinspektør Marie Dufresne, som har sammensat udstillingen Kampråb & Poesi, om alt det bag logoet og om sit samarbejde med de to aldrende kunstnerkollektiver: Røde Mor, som agiterede for deres politiske holdninger gennem propaganda, og det tyske Werkstatt Rixdorfer Drucke, som hadede den form for kunst og i stedet valgte en mere underspillet og poetisk form. Marie Dufresne fortæller historien om kunstværkerne og om ideen med at sætte de to kunstnerkollektiver sammen i én udstilling, selvom de umiddelbart er hinandens modsætninger.

Hun fortæller også om den tid, de udspringer af, en tid hvor ordforrådet bl.a. var basisgruppe, ligestilling og anarki, og hvor klassekamp og proletarisk kunst var del af Røde Mors manifest. Man kan også høre om, hvorfor det var en udfordrende og sjov opgave at samarbejde med kunstneriske aktivister i 70-årsalderen, som satte en ære i opgør med regler og konventioner, og som sætter dynamit under begrebet ”pensionist”. Hvad gør man f.eks., når kunstnerne få timer før åbningen finder på, at nye ting skal ind i udstillingen, og at de SKAL stå på gulvet?

Tid og sted

Søndag 25. september kl. 14

Temaomvisning: Kampråb & Poesi

Kunstmuseet – VejleMuseerne, Flegborg 16-18, Vejle

Pris: 50 kr. Ingen tilmelding. Køb billet via VejleMuseernes hjemmeside eller på Kunstmuseet på dagen.