Når det danske kokkelandshold og kokkene rundt omkring på restauranter i ind- og udland står i køkkenet, er det ofte iført tøj fra fredericianske Kentaur A/S. Også medarbejdere inden for blandt andet plejesektoren og fødevareindustrien kan nyde godt af virksomhedens helt særlige evne til at designe arbejdstøj, der ikke bare ser smart ud, men som holder i brug og er behageligt at have på.

Ikke nok med det, så sælger arbejdstøjet også godt. Kentaurs imponerende økonomiske resultater gennem en årrække og det drive og ildhu virksomeden udstråler, belønnes nu med prisen som årets initiativprisvinder i DI Trekantområdet.

Bernt Dahl var stolt, men sendte samtidig takken videre til sin ledelse og sine medarbejdere.
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN.

Prisen overrækkes af DI Trekantområdets formand Helle F. Andersen og Fredericia Kommunes borgmester Jacob Bjerregaard onsdag den 31. oktober kl. 14.00 på virksomheden.

– Den fantastiske udvikling Kentaur A/S siden starten i 1990 har leveret er bemærkelsesværdig, specielt de seneste år er det gået rigtigt stærkt med 2-cifrede vækstrater, og i 2017 opnåede Kentaur A/S et overskud på imponerende 24 mio. kr.

Helle F. Andersen fortalte om DIs kriterier for valget af Kentaur. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Helle F. Andersen fortalte om DIs kriterier for valget af Kentaur.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

– Men det er også fortællingen om en virksomhed, der har taget det lange seje træk, og fået opbygget en forretningsmodel der virker. Den målrettede indsats for at skabe vækst i virksomheden og i lokalsamfundet gør, at Kentaur i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris siger formanden for DI Trekantområdet, adm. direktør Helle F. Andersen Exxit 59.

I 1990 startede 24-årige Bernt Dahl Kentaur A/S op på ruinerne af det gamle Kentaur Konfektion ApS. I dag har virksomheden 65 ansatte på kontoret i Fredericia og har en stor produktion på tekstilfabrikker i Vietnam, Serbien og Polen. Design og kvalitetstest fastholdes dog i det danske hovedkvarter. Og netop design har så stort fokus, at Kentaur blandt andet har designere, der tidligere har arbejdet i modebranchen. Det er en af forklaringerne på, hvorfor der er så mange der er glade for at bruge virksomhedens arbejdstøj.

– Vi oplever en stigende interesse for arbejdstøjets funktionaliteten. Derfor har vi i mange år designet og udviklet arbejdstøj i tæt dialog med brugerne. Hos os er arbejdstøj mere end blot en hvid kittel eller et par bukser. Det betyder meget for os, at medarbejdere føler sig godt tilpas i arbejdstøjet.

– Derfor bliver arbejdstøjet testet af brugerne via fokusgrupper, ambassadører og ikke mindst de professionelle vaskerier. For os er arbejdstøj ikke bare arbejdstøj. Det er erhvervsbeklædning med holdning, siger CEO Bernt Dahl, Kentaur A/S.

Det betyder også at Kentaur producerer bæredygtigt, og derfor har virksomheden tilsluttet sig UN Global Compact Initiative. Global Compact er FN’s globale initiativ for at fremme ansvarlig forretningsførelse, og det har stor tilslutning blandt virksomheder over hele verden. Global Compact er funderet i ti principper, som sætter rammen for at drive ansvarlig virksomhed.

– Global Compact fungerer som den overordnede ramme for vores CSR aktiviteter. Disse værdier er dybt forankret i måden vi arbejder på, siger Bernt Dahl.

– Kentaur A/S er et stort aktiv for Fredericia Kommune og for Trekantsområdet som sådan. Først og fremmest fordi deres tilstedeværelse sikrer værdifulde arbejdspladser, men virksomheder fungerer også som vigtig motivation for andre lokale virksomheder. Kentaur A/S konstante søgen efter optimering på et bæredygtig grundlag og innovative syn på funktionelt arbejdstøj tjener til stor inspiration for andre virksomheder, siger Helle F. Andersen.

Stolt Borgmeter

Borgmester Jacob Bjerregaard talte også til Kentaur A/S og Bernt Dahl. Han sagde blandt andet:

“Jeg er stolt og imponeret over det, som I laver, dig som leder og ikke mindst, at I nu har vundet to priser på en uge. Der er ingen tvivl om, at I er gode til det, som I laver, men også til at konkurrere på kvalitet, brugerinddragelse, bæredygtighed og gode medarbejdere. I er et step foran andre med jeres løsninger. Jeg er også glad for, at I engagerer jer lokalt. Det betyder meget for os, som kommune. Tak og tillykke til jer alle”, sagde Bjerregaard og skålede i danskvand.

Med DI Trekantområdets Initiativpris 2018 er Kentaur A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2019.

Fakta om DI Trekantområdets Initiativpris

DI Trekantområdet overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles.

Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

http://perhaps.dk/