Fredericia AVISEN skal besøge en ny butik, som skal være nabo til Rikkeprikke på Devantiersvej, ved det lille butikstorv ved Randalsparken. Babyhule er navnet på den nye butik. Vi besøgte Michelle Boring Haugsted som er personen bag.

Det kunne være endnu en butik med baby tilbehør, som man kan købe alle steder, men til min store overraskelse bliver jeg meget positivt overrasket. Michelle er en ung designer syerske, som har sin helt egen stil, og sætter en dyd i, at hendes produkter skal være unikke.

Babyhule
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det hele startede med veninder som gerne ville have en babynest. Nu snakker jeg med Michelle bag symaskinen i sin butik Babyhule. Michelle er egentlig uddannet social og sundhedsassistent, men efter den første babynest tog det hele fart. Flere ville have hende til at sy en og snart væltede det ind med bestillinger via Facebook. Inden hun fik set sig om havde Michelle en niche med at lave unikke Babynests med forskellige mønstre.

Babyhule
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hun kommer fra et hjem med en mor som altid syede fastelavnstøj og var kreativ. Michelle fik sin første legetøjs symaskine som ca. 7 årig, men begyndte først at sy på hobbyplan efter hun blev mor for første gang for 4 år siden. “Jeg fandt ro ved at sy når der var fart på med børnene” siger Michelle som i dag er mor til to drenge på to og tre år.

Babyhule

Produktionen og salgsarbejdet foregik fra hjemmeadressen på hobbyplan. Snart var pladsen ved at mangle derhjemme, hvor både familiens skur, som var blevet moderniseret og soveværelset var taget i brug. Dagene gik med produktion og pakning, om aftenen arbejdede Michelle som social og sundhedshjælper. I oktober 2017 stoppede Michelle med fuldtidsarbejde og koncentrerede sig om Babyhule, som også var udvidet til en webshop. Så efter samtaler med sin mand, besluttede de at flytte aktiviteterne ud. Så pludselig var placeringen på Devantiersvej en mulighed. Nu er det hele samlet her, og nu skal produkterne mere end hjemmeside og Facebook.

Babyhule
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Butikken er meget rettet mod de moderne tendenser med, at der er butik og produktion i en, samt at webshoppen kan styres fra samme sted. Michelle laver sine egne Babynest, Barnevogns, Amme og Puslepuder. Ligeledes laver hun også sengerander. Fælles for det hele er at de alle er unikke i forskellige farver og mønstre. Det er Michelles egne designs men hun laver også efter kundernes egne ønsker.

Babyhule
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
Tryghed

“En Babynest den giver tryghed som de fleste babyer har behov for, også kan baby kende duften og trygheden når man har den med ud” siger Michelle. Navnet Babyhule passer godt til den kommende butik, selv om der er lyst og venligt er det Michelles hule. Det giver mere frihed med butikken, “det med at jeg ikke lige kan gå ind og se om vi har den vare klokken 23 om aftenen, eller klokken seks om morgenen”, siger den 29 årige unge iværksætter.

Babyhule
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det virker også lidt som om at Babyhule er hendes tredje barn, hun har fået tilbud om at samarbejde med andre, men hun ønsker selv at forhandle sine egne produkter. De produkter hun har i butikken udover sine egne er nøje udvalgt. Hendes træmøbler er fra Pinoline, så man kan være sikker på at Babyhule har sin egen unikke stil. “Det er meget vigtigt for mig at mine produkter er af god kvalitet, og alt soft, fyld og madrasser er økotex”, siger Michelle.

Drømmene

“Lige nu er jeg i drømmen her på Deventiersvej 7”, siger Michelle. “Jeg havde ikke nogen drøm om at Babyhule skulle være en butik, så man kan vel sige at jeg er i min drøm.”

1 marts slår hun døren op til Babyhule, hun sidder i systuen og betjener kunderne fra 10 til 15, og om fredagen er planen at blive lidt længere. Lørdagene bliver efter aftale da flere kunder kommer langvejs fra.

Jeg forlader Babyhule og Michelle på en dag hvor båden familie og venner er ved at gøre butikken helt klar.

Babyhule
Babyhule – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Mere info om Babyhule