Oplev Axel Saltos værker og bliv klogere på den berømte, danske keramiker, når der afholdes foredrag på CLAY Keramikmuseum Danmark. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet Lillebælt.

Axel Saltos stentøj – vaser, krukker og skulpturer – står stadig som noget helt ekstraordinært mere end 80 år efter det blev formgivet. Det er der givetvis flere forklaringer, men nogle af dem er, ifølge professor og designhistoriker, Anders V. Munch, at Axel Salto spillede en helt central rolle i dansk designhistorie.

Et dyk i dansk design

Onsdag den den 13. september, holder Anders V. Munch foredrag på CLAY Keramikmuseum Danmark, hvor han bl.a. dykke ned i, hvordan dansk design fik sit stærke renommé ud fra funktionalistiske idealer og æstetisk form, men også diskutere de spændinger, der var mellem kunst og design, kunsthåndværk og industri i denne periode, hvor selve begrebet ‘industriel design’ var nyt og kontroversielt i dansk sammenhæng.

Foredraget starter kl. 19.00. Fra kl. 18 er der mulighed for at se Saltos værker i udstillingen. Billetprisen på 100 kr. inkluderer adgang til museet. Medlemsskab af CLAY Venner giver ikke gratis adgang til museet denne aften.