Audika i Fredericia markerer International Høredag i Danmark den 4. marts. Årets fokus er på at få tjekket hørelsen i god tid, da alt for mange danskere lever med ubehandlede høretab. Nedsat hørelse påvirker hver sjette dansker og har alvorlige konsekvenser for helbredet, karrieren og samværet med venner og familie.

”Undskyld, hvad sagde du?” Det er et spørgsmål, som mange borgere i Fredericia ofte må ty til, når de ikke lige kan høre, hvad konen, børnene eller kollegerne siger. Hver sjette dansker lider i dag af høretab svarende til, at mere end 800.000 danskere hver dag går rundt med akutte eller varige høreproblemer. Det sætter det danske Oticon-certificerede hørecenter, Audika, i Danmarksstræde fokus på den 4. marts, når der inviteres til åbent hus i forbindelse med International Høredag – World Hearing Day.

”En af de største udfordringer er, at vi er dårlige til at besøge et hørecenter, selvom vi har problemer med hørelsen i dagligdagen. I gennemsnit venter danskerne fire år fra, at de oplever nedsat hørelse, til at de får tjekket den. Det er altså rigtig lang tid at døje med høreproblemer. Det forringer vores livskvalitet og vores sociale samvær med venner og familie. Ubehandlede høreproblemer kan samtidig accelerere andre helbredsproblemer som træthed og demens. Derfor opfordrer vi unge som gamle til at besøge os den 4. marts og få en gratis test af hørelsen,” siger Anders Storm, General Manager i Audika Hørecenter, som er en del af den førende danske høreapparatsproducent Oticon.

Få et gratis høreapparat med hjem

Audika og Oticon markerer dagen i samarbejde med WHO for at sætte fokus på vigtigheden af at få testet sin hørelse. Audika Fredericia tilbyder gratis og uforpligtende, at besøgende kan prøve et sæt Oticon høreapparater i 30 dage. Arrangementet er åbent for alle nysgerrige borgere i Fredericia, og gæsterne får svar på deres høretest med det samme.

”Mange opdager ikke høreproblemer, da de ofte kommer snigende over tid, og dermed mærker man ikke, hvordan høretabet påvirker dagligdagen og den generelle livskvalitet. Det er faktisk ofte familie og venner, der bemærker det først,” siger Anders Storm, der fortæller, at besøgende kan opleve den nyeste høreteknologi til både børn og voksne.

”De færreste ved, at høreapparater kan kobles til din smartphone eller til Netflix, så du nemt kan følge med i din yndlingsserie uden at gå glip af noget. Høreapparater skal ikke begrænse dig, men give dig en masse muligheder i livet,” siger Anders Storm, der håber, at mange nysgerrige danskere vil lægge vejen forbi.  

Arrangementet i Audika i Fredericia er gratis og finder sted i tidsrummet 9.00 – 16.00. Tidsbestilling er ikke nødvendig. Der vil være en spændende konkurrence, hvor der trækkes lod om 20 gavekort til en luksusbrunch for to personer.

Adresse her:
Danmarksstræde 8

7000 Fredericia

Skal jeg få tjekket min hørelse?

Hvis du kan svare ja til et eller flere af disse spørgsmål, lider du måske af høretab:

1. Synes du, at folk omkring dig mumler eller taler blødt?
2. Synes du, det er vanskeligt at føre en samtale i restauranter eller overfyldte steder? 
3. Er du ofte nødt til at skrue op for lyden på tv’et, radioen eller telefonen? 
4. Klager venner eller familiemedlemmer over, at de er nødt til at gentage, hvad de siger til dig? 
5. Er du nødt til at kigge på folks ansigter for at kunne forstå, hvad de siger? 
6. Har du bemærket, at hverdagslyde som fuglekvidder, fodtrin eller et ur, der tikker, er forsvundet?

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen