Fredericia Teater med Teaterchef Søren Møller i spidsen er klar til at kæmpe for en grønnere fremtid og der er allerede sat flere skibe i søen. Fredericia AVISEN er med hos Audi hvor vi ser nærmere på det tyske præcisionsfirmas el-favorit, Audi E-Tron i en 55 Quattro. Historien er også Ugens Erhvervsprofil – et unikt lokalt samarbejde.

Audi og Fredericia Teater har et super godt samarbejde og Søren Møller er en af Audis udvalgte ambassadører. I forbindelse med, at teaterchefen nu skal køre elbil, tog Fredericia AVISEN med til overdragelsen af den nye topmodel Audi E-Tron 55 Quattro. Det er Direktør hos Audi Kim Sørensen som har fornøjelsen af overdragelsen.

“Det passer godt med vores bæredygtige profil og det spor vi er kørt ind på. Jeg ønsker i virkeligheden, at vi får vores generelle forbrug ført over på el og får det gjort bæredygtigt. Det er vejen frem med el og det er gælder uanset om vi kører bil eller flyver.

Søren Møller

Det kommer til at tage tid det er en proces der er i gang i hele samfundet. Der går selvfølgelig nok lang tid, før vi flyver el-fly, men det kommer til at ske og kan vi så få hele elproduktionen gjort bæredygtig i den mellemliggende periode, så kan vi fortsætte med at forbruge det, vi gør i dag. Jeg synes bestemt, at vi skal tænke over vores forbrug, men jeg tror ikke, at vejen frem er at reducere sig ud af problemerne, men i stedet gøre det, vi gør bæredygtig”, siger Søren Møller.

Billedet her viser en af de mange detaljer som at logoet projekteres ned på vejen, når døren åbnes. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

“Vi har på Fredericia Teater taget initiativ til at alle vores forestillinger bliver bæredygtige fra dags dato. Vi markerer det med Tarzan, men vi gjorde det også med Klokkeren fra Notre Dame. Vi har fået målt og dokumenteret det samlede forbrug på forestillingen og så sikrer vi at det forbrug som minimum bliver indkøbt i bæredygtig energi. Vi er i forvejen partnere med Audi, så det er fuldstændigt oplagt, at vi finder synergi, fordi det også er et spor som Audi er kørt ind på”, siger Søren Møller.

Jeg kører meget mellem Fredericia og København de næste tre uger, til vi åbner med Tarzan på Falkoner, det ville være et dårligt signal at sende og sige vi er bæredygtige også køre frem og tilbage i en stor dieselbil hver anden dag når vi nu kan lade den nye E-Tron bæredygtigt

Søren Møller

Kim Sørensen, Søren Møller og jeg sidder og drikker en kop kaffe i de eksklusive lokaler hos Audi. Vi taler meget om bæredygtighed. Kim fortæller blandt andet, at deres populære trykte kataloger over bilerne fremover udkommer digitalt. Det bliver starten på oplevelserne med bilen og Søren Møller lægger ud.

SÅdan ser den nye bæredygtige Audi ud, som Søren Møller ruller ud i. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

“De første meter man kører, føles som om man er trådt ind i fremtiden og svæver. Det er fordi, det er lydløst, der er ikke noget gear og den trækker bare. Det er uanset, om du bakker eller kører forlæns i den, så føles det som om, at man svæver. Det med at den er lydløs hele tiden er vildt. Det er faktisk kun bilens egen mekanik, man kan høre. Du kan høre dæk og bremser, men alt andet siger ikke noget. Fordi det hele er så kontant og lige til, er den lynhurtig i optrækket, man kan mærke, at den kan flytte sig. Det er en bil, som er fuldt ud på højde med de største biler, jeg har kørt i”, siger Søren

E-Tron har digitale sidespejle, for en feinschmecker som Møller er det en fed detalje. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Det er jo altså sanserne som sådan en bil vinder på, det er det vi hører fra vores kunder. Det er en Audi E-Tron 55, de er lavet efter hvor langt bilen kan køre på en opladning. Der er selvfølgelig det aspekt at det kan handle om belastning som Søren siger det er en hurtig bil.

Kim Sørensen

“Det er jo i den bæredygtige retning og det passer 100 procent op mod os på flere punkter, især omkring elbilerne som vinder kraftigt ind på markedet. Vi kan tydeligt mærke, at alle vores kunder er inde at berøre el-produktet, inden de tager en beslutning om at købe en bil næste gang. Mange vælger stadigvæk at tage en traditionel brændstofbil, men der er også firstmoverne som køber elbilen nu. Vi har et fantastisk samarbejde med Fredericia Teater i forvejen, som vi bygger videre på hele tiden. Vi kan udvikle det nu omkring den bæredygtige retning”, siger Kim.

Der er mange lækre detaljer som vil få folk til at spærre øjnene op. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

En del af ambassadørskabet er netop også, når Søren Møller for eksempel henter Disneyfolk i lufthavnen, så bliver der ofte talt om bilen og andet. På den måde forenes de to brands Audi og Fredericia Teater. I USA, hvor Søren rejser en del, er firstmoverne i gang og steder som Californien, beretter teaterchefen, at elbil salget er eksploderet. Søren selv anser også sig selv som firstmover og er slet ikke i tvivl om, at han vil vælge el fremover.

Nu har jeg kun kørt i den her E-Tron en dag, men det er en ren fornøjelse og køreglæde ud over alle grænser

Søren Møller

“Man kan spørge sig selv, hvad er det der gør, at man føler sådan en oplevelse og køreglæde? Det er jo “bare” en bil uden lyd. Det gør noget ved vores sanser”, siger Kim og Søren tilføjer, “Der er lidt zen over det, og den ro spiller lidt på vores følelser, det med, at man har en oplevelse af, at jeg gør faktisk noget godt, når jeg kører i den her. Der er selvfølgelig nogle udfordringer, der skal løses med elbiler også, det er ikke sådan, at jeg pudser glorien, kører el og alt er godt. Det er lidt ligesom med vores teater, vi er i en gammel bygning som har mange udfordringer. Det skal jo ikke forhindre os i at tænke fremad, men heller ikke forhindre os i at sætte en streg i sandet og sige at fra nu af, så er vi mere bevidste. Vi har nedsat en bæredygtighedsudvalg, vores almindelige transport og flyforbrug, der køber vi også ind i vedvarende energi, det er i virkeligheden for at illustrere at selv en kulturinstitution som i princippet ikke har ret mange penge eller råd kan også gøre en forskel eller inspirere andre til at gøre det. Det synes jeg, at vi skylder verden at gøre, klimaets største udfordring er, at vi tror hver især, at vi ikke kan gøre en forskel”

Den nye E-Tron 55 Quattro holder allerede og venter på flere ture til København. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

“En lille ting som vi her gjort hos Audi er, at vi har fjernet plastikflasker til vores kunder, nu har vi valgt at have glasflasker, som vi hælder op fra. Plastikflasker er vi helt færdige med, det er de små steps. Det er et ømtåleligt emne, der er nogen der ikke tør at røre ved det, men hvis man gør det i små steps, så går det”, siger Kim. Søren får lov til at komme med sidste bemærkning, før han ruller ud i sin Audi E-Tron 55 Quattro med forspring via teknik, lydløst naturligvis.

“Jeg tror, at vi er bange for at få skæld ud, skulle der nu være et hul, gør vi det nu godt nok. Det kan måske afholde nogen fra at gøre det. Selvfølgelig er det godt nok, hvert skridt i den rigtige retning er da bedre end ikke at gøre noget. Vi kan alle sammen gøre en forskel, hvis det virker uoverskueligt, så start i det helt små, genbrug dine plasticposer”

Søren Møller
https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her