Helle Christel Kortsen, der er afdelingsleder på Asylcenter Fredericia, har svaret på kritikken om, at to fredericianske piger på 17 og 18 år har fravalgt Østerstrand når de bader eller slikker sol, da de føler sig både chikaneret og overbegloet af mandlige asylansøgere, der er flyttet ind på asylcentret på Bülows Kaserne, der ligger et stenkast fra Østerstrand.

  • Asylcentrets holdning er naturligvis, at ingen skal føle sig overbegloet eller på anden måde forulempet. Og slet ikke unge piger, som endnu ikke er voksne.
    De store kulturforskelle der er mellem Danmark og de lande, som vores asylansøgere kommer fra, betyder desværre, at der let kan opstå misforståelser. Asylansøgerne kommer fra kulturer, hvor kvinderne er væsentlig mere påklædte, end tilfældet er i Danmark.

  • Derfor har vi fra forårets begyndelse i skoleundervisningen (hvor de undervises i dansk og danske samfundsforhold) lagt stor vægt på, at asylansøgerne ville komme til at opleve letpåklædte kvinder på de danske strande. Men at det ikke betyder, at man må overbeglo eller på anden måde genere vores unge piger eller kvinder. Denne undervisning vil vi selvfølgelig genoptage igen, når skolen starter d. 10. August.

  • Her og nu vil vi på grundlag af Fredericia Avisens henvendelse straks sætte ind med at det daglige personale oplyser grundigt om, at man ikke overbeglor unge piger og kvinder i Danmark blot fordi de er letpåklædte.
    Der kan i Fredericia Avisens eksempel være tale om nyankomne asylansøgere, som endnu ikke har modtaget informationen i skoleundervisningen.

  • Jeg vil dog benytte lejligheden til også at fremhæve, at vi rent faktisk har fået en del henvendelser fra danskere – både mænd og kvinder – som fortæller os, at vores asylansøgere opfører sig ualmindeligt pænt og høfligt. Også selvom de møder letpåklædte piger og kvinder.
    Men har man 350 mennesker samlet på et sted, vil der jo desværre altid være nogen, der falder udenfor. Og hvis man har dårlige oplevelser med vores asylansøgere er man selvfølgelig altid velkommen til at henvende sig på vores center. Så vil vi gøre en særlig indsats for at rette op på tingene, oplyser Helle Christel Kortsen til Fredericia Avisen.

 

Læs: Piger føler sig chikaneret på stranden af asylansøgere